• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Siirt`te 2`inci Etap `Girişimcilik Eğitimi Kursu` başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezinde ‘Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' ikinci etap kursu başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen eğitimden 30 genç ücretsiz olarak yararlanacak. Kursa katılan gençler dört ana modülden oluşan eğitimle toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarına katılacak.

Eğitimi başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB`İN yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 Bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin, gençlerin iş hayatına atılmalarına destek olmak, istihdamı arttırmak, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla yapılan bir eğitim olduğunu söyledi.

2015 yılı itibariyle Siirt Gençlik Merkezinde düzenlenen girişimcilik kursunun ilk etabından 30 genç girişimcilik belgesini aldı. İkinci etap kursuna katılan 30 gencin de kursu başarıyla bitirmeleri durumunda, bu yıl toplamda 60 gence Siirt Gençlik Merkezince girişimcilik belgesi verilmiş olacak. (Muhammed Dayan İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir