• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Silvan`da geniş çaplı operasyon:17 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu Sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçenin 4 noktasında  sürdürülen operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara da  keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi. Operasyon sürüyor.

Özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla gerçekleştirilen helikopter ve tank destekli operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Operasyonda şu ana kadar 17 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 DÜN 2 ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ
 
Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`nde kaymakamlık tarafından bugün saat 06.00`dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İlçede sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri duyuldu.
 
Diyarbakır`ın Silvan İlçesi`nde dün sabah saatlerinde evlerinden çıkıp birliklerine gitmek icin otomobile bindikleri sırada astsubay Tolga Topçuoğlu, uzman çavuş Sinan Uçan, PKK`lı militanların otomatik silahlı saldırısında hayatlarını kaybetti. Askerleri katleden militanları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyon başlattı. Silvan Kaymakamlığı operasyonların sürdüğü ilçede bugün saat 06.00`dan ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Yasak kararı camiler ve polis araçlarından yapılan anonslarla halka duyuruldu.
 
Güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonların sürdüğü ilçenin bir çok yerinden sabah saatlerinden itibaren silah ve patlama sesleri yükseldi. İlçede operasyonlar devam ediyor.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir