• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Prof. Dr. Nevzat Tarhan`dan rehberlik uzmanlarına tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul İlçeler Rehberlik Araştırma Merkezi müdürleri aylık olağan toplantılarını Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, rehberlik uzmanlarına “Meslek hayatınızda şahit olduğunuz önemli olayları topladığınız ‘Olgu Defterleri` oluşturun” tavsiyesinde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke`de bir araya gelen müdürlere hitaben konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eğitim kurumlarında sorun yaşayan öğrencilerin daha çok rehberlik servislerine başvurduğunu belirterek bu nedenle de en zor görevin rehberlik öğretmenlerine düştüğünü söyledi.

Olgu defterleri oluşturun

Tarhan, rehberlik öğretmenlerine şahit oldukları önemli, ilginç olayların da içerisinde toplandığı bir olgu defteri oluşturmaları tavsiyesinde bulundu.

Mevcut 100 sorunun yüzde 80`nin genelde tekrarlayan sorunlar olduğunu ifade eden Tarhan, kalan yüzde 20`lik kısmının çözülmesi halinde sorunların tamamıyla ortadan kalkabileceğini kaydetti.

Koruyucu ruh sağlığı planlamasının önemi

Şu an okullarda eğitim gören Y ve Z kuşaklarına da dikkat çeken Tarhan, eğitim planları yapılırken “koruyucu ruh sağlığı” planlamasının da göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Tarhan koruyucu ruh sağlığı çalışmalarının en az bağımlı olan kişilerin tedavisi kadar önemli olduğuna da vurgu yaptı.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir