• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Rusya Türkmenleri de vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de önceki gün Hama, Humus ve Lazkiye vilayetlerinde 20 hedefi vuran Rus savaş uçakları dün operasyonu Türkiye`ye komşu İdlib ve Cisr el Şuğur`a genişletti. IŞİD`in yanı sıra ABD ve Körfez destekli gruplar da hedefte yer alırken Bayırbucak Türkmenlerinin de vurulduğu anlaşıldı.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rusya`nın önceki gece geç saatlerde düzenlediği hava operasyonlarında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmendağı`nın da hedef olduğunu söyledi.

9 BİNDEN FAZLA TÜRKMEN
Abdurrahman Mustafa, Rusya`nın hava operasyonlarında IŞİD`ten daha çok Türkiye`nin destek verdiği ÖSO unsurlarını vurduğu iddialarının doğru olduğunu belirtti. Mustafa şöyle devam etti:
“Rusya`nın vurduğu Hama`nın güney, Humus`un kuzey kırsalındaki Telbise, Kanto ve Zefare`de 9 binden fazla Türkmen yaşıyor. IŞİD`den kaçıp buraya yerleştiler. Bölgede ÖSO`nun hakimiyeti var, IŞİD yok. Buralarda da çok ölü olduğu söyleniyor. Bölgedeki Türkmenlerin buraları terkedip Lübnan`a gitme planları yaptığını öğrendik. Türkmenleri nasıl kurtaracağız, şimdi bunu düşünüyoruz.”

TÜRKİYE SINIRINDA SİVİLLERİ VURDU
Suriyeli muhalifler ise Rusya`nın DAEŞ`i değil Özgür Suriye Ordusu`nu vurduğunu iddia etti. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halit Hoca, “Rusya DAEŞ`le savaşmak değil, Beşar Esad`ın ömrünü uzatmak istiyor” diyerek hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu 36 sivilin öldüğünü belirtti. Halit Hoca, bombalanan bölgelerin muhalif grupların IŞİD`i 1 yıl önce yenilgiye uğrattığı bölgeler olduğunu ifade etti.

haber7

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir