• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Derikli Ayhan ailesinden Baştabibe teşekkür ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derik'in Harmanlı (Xanîka) Mahallesi`nde ikamet eden Ayhan ailesi, bir çocuklarının hayatına mal olan hastalığın, sonradan teşhisinin konulmasının ardından tedavi sürecini tamamlayıp, kendilerine yardımcı olan Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Süleyman Ayhan (50), yaklaşık 3 ay önce aniden belden aşağı yanma şikâyetleri sonrası 15 yaşındaki kızı Gamze`yi kaybetmişti. Ayhan, eşi ve 6 çocuğunda tespit edilen hastalığın tedavi süreci tamamlandı.

Uzun süre hastalıkları teşhis edilemeyen aile fertlerinin dramı basına yansımasının ardından aileyi evde ziyaret eden Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, daha sonra aileyi hastanede yatırıp yapılan tetkiklerin ardından Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesine sevk etmişti. Civa zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alınan aile fertleri, 21 günlük başarılı bir tedavinin ardından evlerine dönmüştü. Baba Süleyman Ayhan, ailenin bütün fertleri, baştabip Kayan`ı makamında ziyaret ederek kendilerine teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren baştabip Kayan, şunları söyledi: “Malumunuz ailemizin durumunu basından öğrendikten hem taziyelerimizi sunmak, hem de ailenin sağlık durumunu yerinde incelemek için evlerinde ziyaret ettik. Daha sonra ailemizi hastanemizde yatırdık. Bir taraftan destek tedavisine başladık bir taraftan tetkiklerini yaptık. İlk defa Kızıltepe Devlet Hastanesi`nde 11 farklı uzman doktordan Oluşan tanı- tedavi konseyinde hastaları değerlendirdik. Hastalarımıza ön tanı olarak düşündüğümüz "Ağır Metal Zehirlenmesi" tanısını Ankara Meslek Hastalıkları hastanesine gönderdiğimiz kan örnekleri ile yapılan tetkik sonuçlarında doğruladık. Teşhisi kesinleştikten sonra ailemizi Ankara`ya göndermiştik. Allah'a şükür hastanemizde başlayan tedavileri Ankara`da tamamlandıktan sonra ailemizin bütün fertleri şifa bulup evlerine döndü. Bugün de bizi ziyarete gelmişler, kendilerine teşekkür ediyorum.”

Kayan konuşmasının devamında, “Tıp camiası olarak bugün en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Yaklaşık bir ay önce bu ailemiz hastalıkları teşhis edilmediği için çaresizlik içerisindeydi ama bugün şifa bulup bizi ziyarete gelmişler. Emeği geçen başta hastanemizdeki tüm Doktor, Hemşire ve Sağlık çalışanlarımıza, sonra da meslektaşım Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Baştabip Ömer Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir