• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Kocaeli'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 1 Kasım’da seçime girecek siyasi parti temsilcileriyle seçim güvenliği toplantısı düzenledi. Valilik Karamürsel toplantı salonunda yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, vali yardımcıları, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 1 Ekim tarihinin kendisi için büyük öneme sahip olduğunu ve Kocaeli’de göreve başlayışının ilk yılını doldurduğunu kaydetti. 

Toplantı sonrası yaptığı açıklamada tüm partilerin seçim güvenliği konusunda mutabakata vardığını belirten Vali Güzeloğlu, şunları söyledi: “1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimleri ile ilgili ilimizde seçime katılacak tüm siyasi partilerimizin değerli il başkanlarımızla çok yararlı ve bizler için anlamlı bir toplantı gerçekleştirdik. 1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerimizin, huzur, güven ve sükûnet içerisinde gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın hür iradesinin sandığa eksiksiz olarak yansıması, seçim güvenliğinin sağlanması, seçime katılacak tüm siyasi parti il başkanlarımızın centilmenlik anlayışı içerisinde, birbirleriyle sorunlu, sağduyulu bir seçim kampanyası geçirmeleri konusunda bir mutabakat gerçekleştirdik.”  

Pankart, afiş, flama ve benzeri tanıtıcı materyallerin yasal sınırlar içerisinde belirlenmiş parti binalarına ve seçim bürolarına asılacağını belirten Vali Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu seçim döneminde de değerli il başkanlarımızın iradeleriyle, ortak kararlarıyla, aynı şekilde bir seçim gerçekleştirmek üzere bir mutabakat sağlandı. Değerli başkanlar, vardığımız mutabakat çerçevesinde toplumun ve insanımızın hassasiyetleri ve buna bağlı olarak beklentileri doğrultusunda, yasal haklar çerçevesinde olmak kaydıyla, görüntü, gürültü ve her düzeyde kirliliğe yol açmayacak, bir seçim kampanyası gerçekleştirmek üzere uzlaşmışlardır. Özellikle sesli propaganda, halkımızı hiçbir şekilde rahatsız edecek şekilde yapılmaması. Bu noktada özellikle sosyal yaşamı, toplumsal yaşamı bundan dolayı olumsuz etkilenmemesi konusunda mutabakat sağlamışlardır. Pankart, afiş, flama ve benzeri tanıtıcı materyallerin yasal sınırlar içerisinde belirlenmiş parti binalarına ve seçim bürolarına asılacak.”

Sandık güvenliği için tüm güvenlik güçlerinin en üst düzeyde tedbirler alacağını söyleyen Kocaeli Valisi Güzeloğlu, “Tüm güvenlik güçlerimiz, iradi birimlerimiz tüm süreç boyunca yasaların verdiği çerçeve içerisinde siyasal partilerimizle, aynı düzeyde ve eşit olarak iş birliği içerisinde olacaklar. Sandık seçim güvenliği konusunda en üst düzeyde tedbirler alınacak.” dedi.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir