• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Ücretsiz mobil kanser tarama araçlarının tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen gezici mamografi, ağız ve diş tarama sağlığı ile verem hastalığı alanlarında ücretsiz sağlık hizmeti verecek olan araçların tanıtımı için tören düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle tanıtılan mobil kanser araçları ile ağız ve diş tarama araçları bu gün itibari ile kentin kenar mahallelerinde yaşayan vatandaşlara ücretsiz tarama hizmeti vermeye başladı.

Törende açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halkın sağlığının korunması ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber halk sağlığı için ağız, diş sağlığı ve kadınlarda göğüs kanseri taraması başlattıklarını belirten Başkan Şahin, araçlar ile ilgili gazetecilere bilgilendirmede bulundu.

Mobil kanser tarama araçlarının vatandaşın ayağına giderek vatandaşın sağlık hizmetinden daha iyi faydalanmasını sağlayacağını belirten Şahin, “Dünya bu modelde iken bizim geride kalmamız mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen araçların kent için çok önemli olduğunu ve çok ciddi hayatlar kurtaracağını ifade eden Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize düşen bu anlamda hastaları hızlı bir şekilde bulmak, tedaviyi başlatmak ve insanımızı bilinçlendirmektir. Bu vesileyle hastalığın ilerlemesi de önlenecektir. Bu araçları şehrimize kazandırmış olmamız çok önemlidir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir