• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2423.506
  • ...
İŞKUR Batman'da 2 bin kişi istihdam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  İl Müdürlüğü, toplam bütçesi 23 milyon TL olan dev bir istihdam projesi başlatmaya hazırlanıyor. İŞKUR, toplum yararına çalıştırma programları kapsamında 2 bin kişi istihdam edecek.

Programlardan faydalanacak kişilerin 8 ay boyunca başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalıştırılacakları açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, “Toplum yararına programlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle hazırladık ve nihayete erdirdik. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvurularını iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 1 Ekim - 10 Ekim tarihleri arasında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde veya www.iskur@gov.tr adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilecek.” dedi.

Eviz sözlerine şöyle devam etti: “İŞKUR olarak bu programlarda katılım şartlarını belirlerken işgücü piyasasındaki arz talep dengeleri gözetilmiş ve ilimiz insan kaynağının doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesi önemsenmiştir.”

Projelere başvuru şartları ise şu şekilde:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olmak, erkeklerde 35-65 yaş, kadınlarda ise 25-45 yaş arasında olmak, kamuda herhangi bir ad altında maaş ve benzeri gelire sahip olmamak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir