• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
"Türkiye`de mutluyum ama bana baba lazımdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, İzmir'in arka sokaklarında oyun oynayarak yaşamlarını sürdürse de savaşta hayatını kaybeden yakınlarına ve yuvalarına duydukları özlemle hayata tutunmaya çalışıyor.

Muhammed'in ailesi dört ayrı tarafta

Kendisiyle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarıyla Hatuniye Meydanı'nda oynayan 9 yaşındaki Muhammed Aşkar, AA muhabirine, babasını Suriye'deki savaşta kaybettikten sonra iki kardeşi ve annesiyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bir ağabeyinin İzmit'e gittiğini, diğerinin de Almanya'ya ulaşmak üzere yola çıktığını anlatan Muhammed, annesiyle Basmane'deki küçük bir otelde kaldıklarını belirtti.

Okula gitmeyi unuttuğunu söyleyen Muhammed, İzmir'deki yaşantısını, "Annem dolaşıyor. Nerede olduğunu bilmiyorum. Bazen yiyecek almam için 2-3 lira veriyor. Babam savaşta ölünce Türkiye'ye kaçtık. Türkiye'de mutluyum ama bana baba lazımdı. Bir de ayakkabı ve top isterdim" sözleriyle aktardı.

Muhammed, arkadaşlarının da elbiseye veya ayakkabıya ihtiyaç duyduğunu, havalar soğumaya başlayınca en çok ayaklarının üşüdüğünü dile getirdi.

Paralarını dolandırıcılara kaptırıyorlar

Halep'ten çocuklarıyla gelen ve bir cami avlusunda kalan Abdülkadir Dakar da Suriyeli ailelerin en büyük endişesinin "denizde boğulmak" değil, kişi başı bin dolarlık yasadışı geçiş ücretini dolandırıcılara kaptırmak olduğunu söyledi.

Kendilerine kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Dakar, tüm ailelerin çocuklarının hayatını kurtarmak istediğini sözlerine ekledi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir