• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Batman Garı`nın 75 yıllık ışıklandırma sistemi yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Demiryolları Batman Gar Müdürlüğü sahasında bulunan yaklaşık 75 yıllık elektrik ve ışıklandırma sistemleri yenileniyor.

Çalışmayla ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren TCDD Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, Gar`ın 75 yıllık aydınlatma sistemini yenilediklerini belirtti.

Yaklaşık 200 bin metrekare alanı aydınlatacak şekilde çalışmalara başladıklarını ifade eden Saruhan, gar sahasında bulunan onlarca eski elektrik direklerini kaldırdıklarını vurguladı.

Saruhan, “Eski direklerin yerine, gar sahasının tamamını aydınlatacak 12 tane kule kuruyoruz. Her kulede 6 adet otomatik projektörler olacak şekildedir. Çalışmalarımızın bir kısmını bitirmiş durumdayız. Saha aydınlatma çalışması kapsamında 176 bin TL harcama yapıldı.” dedi.

Gar`daki eski yapılar koruma altına alınacak

Elektrik çalışmaları dışında gar sahasında yapılan yenileme çalışmalarını da anlatan Saruhan, “Yenileme çalışmaları kapsamında eski buharlı lokomotiflere su vermeye yarayan su cenderesini yenilemeyi düşünüyoruz. Su cenderemiz garımızın tarihi yapılardan bir tanesidir. Bu tarihi koruma ve gar yenileme çalışmaları kapsamında su cenderemizitadilattan geçireceğiz. Ayrıca günde binlerce insanın kullandığı altgeçidimiz olan peronu da yenileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan önceden yapmış olduğu bir açıklamada Saruhan, Batman`da 2012 yılında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında, yanarak tahrip olan ahşap su deposunun restore edileceği söylemişti.  (M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir