• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Bitlis'te yerli armut bereketi yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bol yağışlı mevsimin hakim olduğu Bitlis’te yerli mahsullerde bereket yaşanıyor. Alınan bol verim üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Birçok armut çeşidinin yetiştirildiği Bitlis merkez ve ilçelerinde yetiştirilen armutlar tezgâhlarda müşterilerle buluştu. Verimin bol olması nedeniyle müşteriler armudu uygun bir fiyatla mutfaklarına götürüyor.

Mahalle ve köylerden gelen armutları alarak tezgâhta satan manavcılarından Hasan Gökmen, yıllardır manavcılık yaptığını ancak armutta bu yılki kadar bir bereket görmediğini söyledi.  Gökmen, bol verimden hem üretici hem de tüketicinin memnun kaldığını ifade ederek, “Bu yıl yağışların bol olmasından kaynaklanan bir bereket yaşandı. Sadece armutta değil, tüm yerli mahsullerde verim katlandı.

Geçen yıl hem yağışın az olması hem de don olayının yaşanması nedeniyle yerli mahsuller yok denecek kadar azdı. Olanın fiyatı da çok yüksekti. Fakat bu yıl verim çok ve fiyatlar da normaldir. Hem üreticiler yetiştirdiği mahsulü satarak para kazandı hem de tüketiciler uygun bir fiyatla alarak bu meyvelerin tadına doydu.”dedi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir