• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Gaziantep'te Atabeg projesine katılanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından başlatılan İmam-Hatip Liseleri ile birlikte geleceğin bilge ve tecrübeli imamlarını yetiştirmek amacıyla Osmanlı ve Selçuklu döneminde uygulanan Atabeg’lik projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan öğrencilere katılım sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika töreninde bir konuşma İl Müftsü Ahmet Çelik, “Atabeg olacak rehber İmam-Hatiplerimizin, rehberlik yapacakları öğrencilerin mesleğe olan ilgilerini arttırmak, eksiklerini gidermek, sahip olduğu enerjiyi harekete geçirmek, vizyonlarını geliştirmek, sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu proje çalışması başlatılmıştır.” dedi.

Daha sonra İmam-Hatip öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Din adamlarına sahip çıkmayan toplulukların yok olmaya mahkûm olduğunu söyledi.

28 Şubat döneminde İmam-Hatip öğrencileri ile başörtülü okumak isteyen öğrencilerin yaşadıkları zulme dikkat çeken Erdoğan, “İmam-Hatip döneminin en şanslı dönemlerindesiniz. Biliyorsunuz önceki dönemlerde İmam-Hatiplere bir katsayı engeli koydular. İmam-Hatiplerin diğer liselerden eksiği yok fazlası vardı. Normal müfredatın üzerine siz Kur’an dersi aldınız, Siyer ve Arapça dersleri aldınız. Bu kadar fazlalığa rağmen bu kadar kendinizi yetiştirmenize rağmen ve bu kadar artınız olmasına rağmen cezalandırıldınız.” ifadelerini kullandı.

Eğitimdeki fırsat eşitliğini kimsenin engelleme hakkı olmadığını belirten Erdoğan, “Dünyada en tehlikeli şey eğitimdeki fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktır. Özellikle son 30 yılda başörtülü kız çocuklarımız okullarını birincilik ile bitirmelerine rağmen başörtülü diye hakaretlere uğradılar. Kürsülerden indirildiler. Hâlbuki eğitimdeki fırsat eşitliğini kimse engelleyemez.”şeklinde konuştu.

Ocak ayı başında başlatılan Atabeg projesi ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman ise Atabeg projesi ile geleceğin İmam- Hatiplerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde uygulanan Atabeg projesinden esinlendiklerini belirten Yaman, “Gaziantep İl Müftülüğümüz tarafından başlatılan İmam-Hatip liselerine giden öğrenci kardeşlerimizin Atabeg projesi kapsamında Camilerimizdeki İmam-Hatip kardeşlerimizin nezaretinde görev almak isteyen İmam-Hatiplerimize beşer ve onar tane İmam-Hatip Lisesi öğrencisini kendileri ile tanıştırdık.  Hem İmam-Hatip Lisesi öğrencilerimizi camilerde görev almaya hem de İmam-Hatiplerimiz tarafından yetiştirilmelerini sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu proje ile İmam-Hatip Lisesi dönemindeki öğrencileri cami ile tanıştırmayı hedeflediklerini belirten Yaman, “İmam-Hatiplerimiz Atabeg konumunda İmam-Hatip lisesindeki öğrencilerimizle bir şehzade konumunda Selçukluda ve Osmanlıdan bu zamana uygulanan şehzadeler yetiştirme devleti idare edecek insanları yetiştirme projesinden esinlendik. Yarın camilerimizde görev alacak olan İmam-Hatiplerimizi, Vaizlerimizi ve Müftülerimizi yetiştirmeye amaçlıdır. Bu proje ile daha İmam-Hatip Lisesi döneminde öğrencilerimizi camimizle tanıştırmak ve Atabeg görevlilerimiz nezaretinde hem yüzünden Kur’an okumalarını geliştirme, hem ezberlerini dinleme ve hem de İmam-Hatiplerimiz ile beraber cenaze başta olmak üzere İmam-Hatiplerimizin görev aldığı görevlerde yetişme projesidir.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir