• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Cizre`de halkın terk ettiği evlere PKK`liler yerleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de yaşanan 9 günlük sokağa çıkma yasağının ardından çatışmaların yaşandığı mahallelerde PKK'lilerin yeniden hendekler kazarak patlayıcı yerleştirmesi ve çatışmalara hazırlık yapması halkı tedirgin ediyor.

Yaşanacak olası çatışmalardan etkilenmek istemeyen Nur, Cudi, Yafes ve Sur mahalle sakinleri evlerini terk edip daha merkezi yerlere giderken, boşaltılan evlere PKK'liler tarafından el konulduğu ve mevzi olarak hazırlandığı belirtildi.

Cudi ve Nur mahallesinde oturan birçok aile toplu halde mahalleden çıkmak isterken bunu duyan PKK'liler yanlarına giderek bunları tehdit ederek vazgeçirmeye çalışıyor.

Bu mahalleleri terk eden birçok aile Cizre civarındaki köylere yerleşirken, bazıları ise diğer illere göç ediyor.

Cudi Mahallesindeki evini terk eden ve güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir mahalle sakini şahit olduğu manzarayı şöyle ifade etti: "Biz sokağa çıkma yasağından sonra eşyamızı almadan olayların yaşanmadığı merkezi bir mahalleye taşındık. Bir hafta sonra eve gidip zaruri ihtiyaçlarımızı almak istedim. Ancak evde karşılaştığım manzara karşısında adeta şok oldum. PKK`liler evimin kilitlerini kırmış ve eve yerleşmişlerdi. Salona girdiğimde 30 civarında yaralı elemanlarını yerleştirmiş ve tedavi ediyorlardı. Ve bahçeye girdiğimde bodrum katınının penceresinden bodrumda çok sayıda çatışmalarda ölmüş militanların cesetlerini gördüm. Kimse beni görmeden evden uzaklaştım ve evden tek bir eşyamı almadan geri döndüm."

Evlerin duvarlarını kırarak evleri birleştirmişler

Cudi Mahallesinde yaşayan E.C. ise tanık olduğu olayları şöyle anlattı: "Mahallede sadece 2,3 sokakta bulunan 150'den fazla evin bahçe duvarlarını delerek geçişlerini buralardan yapıyorlar. Bu evlerin çoğunun sahibi ya terk etmiş ya da örgüt zorla onları evlerden çıkarmış. Bu söylediklerimi bütün mahalle sakinleri biliyor ve bundan dolayı çok tedirginler. Fırsatını bulan buradan kaçıyor."

Yeni hendek ve barikatlar oluşturuluyor

PKK`lilerin başta Nur ve Cudi olmak üzere Yafes ve Sur mahallelerinde karanlığın çökmesi ile sokak ve caddelerde yeni hendekler kazarak patlayıcı yerleştirdiklerini belirten E.C., hendeklerin yanı sıra yeni barikatlar da kurulduğunu ve bu durumun bütün mahalle tarafından bilindiğini söyledi.

Nur, Cudi, Sur mahallerinin bazı sokak ve caddelerinde hendek kazma ve barikat kurmaların gündüz ortasında da devam ettiğini ifade eden E.C. buralarda silahlı kişilerin nöbet tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Hendek ve barikat kurmalar olayların yaşanmadığı mahallelere taşınmak isteniyor

Dağkapı, Alibey mahalleleri başta olmak üzere merkezdeki mahallelere hendekler kazılarak ve barikatlar oluşturularak gerginliğin bu mahallelere de taşınmak istendiğini dile getiren E.C., Alibey Mahallesindeki sokaklara hendek kazmak isteyen PKK'lilere engel olan mahalle sakinlerinin tehdit edildiğini söyledi.

PKK evlerini terk edenlerin evlerine el koyarak yerleşiyor

İsminin yazılmaması kaydıyla konuşan bir Yafes Mahallesi sakini ise, PKK`lilerin Cudi ve Nur mahalleleri başta olmak üzere olayların yaşandığı mahallelerde evlerini terk edenlerin evine el koyarak dağdan inen militanlarını ve üyelerini yerleştirip mevzi yaptığını belirterek, "Bazı evleri de tehdit ederek boşaltıp silah ve mühimmat deposu olarak kullanıyorlar. Sokağa çıkma yasağından sonra diğer il ve ilçelerden gelen PKK'ye yakın bir sendikanın üyesi doktorlar, Cudi, Nur ve farklı mahallelere dağılarak bazı evlerde bulunan yaralı PKK'lileri tedavi ettikleri biliniyor. Aslen Mardin Araplarından olan ve Kobani`ye gidip PYD saflarında savaşan bir kişi, mahalleye yerleşip buradaki militanları eğitip örgütlüyor." (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir