• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
ABD`den Flaş Rusya Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın bir taraftan DAEŞ'e karşı savaşma diğer taraftan da Esed rejimini destekleme niyeti ortaya koyduğunu belirten Carter, "DAEŞ'e karşı savaşırken diğer yandan da buna paralel olarak siyasi değişim için gayret göstermemek, sadece Suriye'de iç savaşı daha da tırmandırma riskini doğurur ve beraberinde de Moskova'nın kaygı duyduğunu iddia ettiği aşırıcılığı ve istikrarsızlığı getirir. Dolayısıyla bu yaklaşım, daha önce söylediğim gibi, ateşin üzerine benzin dökmekle eşdeğerdir" dedi.

"RUSYA DAEŞ'İN BULUNMADIĞI BÖLGELERİ BOMBALADI"

Bakan Carter, bir gazetecinin "(Rusların) Hava saldırılarının DAEŞ militanlarının bulunmadığı bir bölgede düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunu, "Bilgiyi doğrulama konusunda dikkatli olmak isterim, ama öyle görünüyor ki, bunlar (hava saldırıları) muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı bölgelerde oldu" şeklinde yanıtladı.

Sadece Esed'e destek vermeye yönelik bir yaklaşımı "çökmeye mahkum" olarak niteleyen Carter, "Bu türden bir eylemin sonucu kaçınılmaz olarak Suriye'deki iç savaşı kızıştırmak olacaktır ve dolayısıyla Suriye'de bir siyasi değişim gayreti içerisine girmeden sadece Esed'e destek veren bir eyleme başvurmak akıllıca değil" ifadesini kullandı.

Rusya'nın, hava operasyonlarına başlama planını Bağdat'taki Amerikalı askeri yetkililere sadece bir saat önceden haber vermesini de eleştiren Carter, bunun profesyonelce bir davranış olmadığını kaydederek, iki ülke askeri yetkilileri arasında "sadece çat kapı uğramanın" ötesinde bir iletişim hattı bulunması gerektiğini söyledi.

Carter, Rusya'nın hava saldırılarına başlamasından sonra ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye'deki DAEŞ hedeflerine karşı kendi düzenledikleri hava operasyonlarında bir değişiklik olmayacağını da belirtti.

ABD Savunma Bakanı Carter, Rusların Suriye'de güç konuşlandırma ve operasyon düzenleme niyetini bir süredir dillendirdiğini, dolayısıyla bugünkü gelişmeye şaşırmadığını kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir