• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Irak`ta Rehin Alınan İşçiler Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı üzerine işçileri yurda getirmek için Irak`a giden ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga`yı taşıyan uçak, işçilerin alınmasının ardından Uluslararası Bağdat Havalimanı`ndan hareket etti.

Uçuş ekibinin “hoş geldiniz” dilekleriyle karşılanan yolcuların yerlerine oturmalarının ardından Türkeş, işçilerin yanına gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun “geçmiş olsun“ dileklerini iletti.

Serbest bırakılan işçilerle sohbet eden bakanlar, alıkonuldukları 28 güne ilişkin işçilerden bilgi aldı. Ekonomi Bakanı Zeybekci, işçilere ailelerinin Esenboğa Havalimanı`nda kendilerini beklediğinin haberini verdi.

Protokol üyeleri ile işçileri taşıyan uçak, yaklaşık iki saatlik yolculuğun ardından Esenboğa Havalimanı`na indi.

AİLELERİNE KAVUŞTULAR
Irak'ta alıkonulduktan sonra serbest bırakılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine özel uçak "ANA" ile Türkiye'ye getirilen 16 Türkiyeli işçiyi, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Vekili Akdoğan ile ellerinde Türkiye bayrağı bulunan işçilerin yakınları karşıladı.

"SAĞLIK DURUMLARI İYİ"
Akdoğan, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün mutlu bir vesileyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bağdat'ta 2 Eylül'de 18 Türkiyeli işçinin kaçırıldığını hatırlatan Akdoğan, bu andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde daha önce 2 işçinin serbest bırakıldığını dile getiren Akdoğan, "Şimdi geride kalan 16 işçimize, vatandaşımıza kavuşmuş olduk. Milletimizin gözü aydın. Görüyorsunuz aileleri ile buluştular, kucaklaştılar, gerçekten çok güzel bir an" diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Bu arada, işçilerin aileleriyle buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Gözyaşlarına hakim olamayan işçi yakınlarından Figen Yılmaz, eşini beklediğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

İşçiler ve yakınları, daha sonra otobüslere binerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesine hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir