• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Demirtaş`a Bir Tepkide Din-Bir-Sen`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Din-Bir-Sen Batman Şubesi`nden son zamanlarda siyaset alet edilerek imamların hedef gösterilmesine sert tepki geldi.

Batman Din-Bir-Sen il başkanı Mehmet Nezir Akkuş basın açıklamasında, BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş`ın Devletin İmamlarının arkasında saf tutulmaması şeklindeki açıklamasını Din-Bir-Sen olarak talihsizlik olarak bulduklarını ve kınadıklarını kaydetti.

Hiç bir imamın şucu, bucu olamayacağını ve olmadığını belirten Akkuş, "Din görevlileri camisine gelen kişilerin meşrebi ve siyasi görüşleri ne olursa olsun herkese eşit muamelede ve mesafede olup öylece davranıp din hizmeti konusunda ayrım yapamaz yapmazda " ifadelerini kullandı.

İslam Dini`nin "SİLİM" kökünden geldiğini ve "SİLİM" kelimesinin Barış anlamına geldiğini kaydeden Akkuş, "İslam Dininin temsilcileri olan imamlar, Kardeşliğin barışın ve huzurun temsilcileridirler. Siyasi otoriterlere çağrımız ellerini din görevlilerinden çeksinler din üzerinden siyaset yapmasınlar kendi işleri olan siyasetle uğraşsınlar." diyerek tepkisini ifade etti.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir