• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
SMDK Başkanı: Rus Saldırısında 36 sivil hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HUMUS - Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Rus savaş uçaklarının Suriye'nin Humus ve Hama kentlerindeki muhaliflerin kontrol ettiği bölgeleri vurduğunu duyurdu.

LCC, açıklamasında Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'un Telbise ve Rastan ilçeleriyle Mukramiye ve Zafaraniye beldelerine saldırdığını ifade etti.

Bu arada Humus Medya Merkezi, saldırılarda 32 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Humus Medya Merkezi'ne göre, Rus uçakları Hama'nın El Latamne bölgesindeki muhalif Tecmu İzzet Lilah grubuna ait bir merkeze de saldırdı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi

SMDK Başkanı Hoca: 36 sivil hayatını kaybetti

Öte yandan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Rus savaş uçakları tarafından Suriye'nin Humus kentine düzenlenen saldırıda 36 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hoca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının, Humus kentinin kuzeyinde vurduğu tüm hedeflerin sivil olduğunu belirtti.

DAEŞ ve El Kaide'nin bulunmadığı hedeflere düzenlenen hava saldırısı sonucu 36 sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden Halid Hoca, Rusların bombaladığı bölgelerde DAEŞ ile bir yıl önce savaşıldığını ve DAEŞ'in bölgeden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Hoca, vurulan hedefleri ve yaşamını yitiren sivil sayısını ise "Talbiseh (17), Alzafaraneh (11), Alrastan (6), Almukaramiyeh (1), Alghanto (1)" şeklinde duyurdu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir