• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
HÜDA PAR`dan HAK PAR`a iade-i ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, İl Başkan Yardımcısı Abidin Serin ile partililerden oluşan bir heyet, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR) Adana İl Başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz ve partililer, HAK PAR Genel Başkan Yardımcıları Arif Sevinç ve Necati Bayram ile Adana İl Başkanı Süleyman Kart tarafından karşılandı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz, farklı düşünen parti, sendika ve STK`ların ülke sorunlarıyla ilgili fikir ve görüşlerini önemsediklerini belirtti.

Parti ve kurumlar arası ziyaretlerle tarafların birbirini daha iyi tanıyıp anlama imkânı bulduğunu ifade eden Yavuz, bölgedeki son gelişmeler ve seçim süreci konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR`ın seçimlere parti veya bağımsız adaylarla girmeyeceğini açıklamasını değerlendiren Yavuz, siyasetin sadece seçimlerden ibaret olmadığını, parti olarak halka hizmet için her alanda çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydetti. Bölgede baskı ve şiddet olaylarının tırmandığını ve halkın tahakküm altına alınmak istendiğini ifade eden Yavuz, kimden gelirse gelsin bu tür uygulamaların kabul edilemeyeceğini söyledi.

HÜDA PAR`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren HAK PAR Genel Başkan Yardımcısı Arif Sevinç ise bazı çevrelerce Kürt halkı için HDP`nin tek parti gibi dayatılmak istendiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR ve HAK PAR gibi partilerin de Kürt Meselesi`nin konuşulmasında ciddi aktörler olduğunu vurgulayan Sevinç, AK Parti`nin sadece PKK/HDP`yi muhatap almaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir