• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Batman'da GSS yoğunluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli sağlık sigortası kapsamında gelir testi başvurularının bugün son bulmasından dolayı işlemlerini yapmamış olan Batmanlılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, gelir testi yaptırmayanların aylık 305 lira prim ödemek zorunda kalacaklarını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yapılmasıyla ilgili başvuruların bugün sona erdiğini hatırlatan Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten,  “Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız yaptıracakları gelir testi sonucunda çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedirler. Genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın en geç bu gün mesai bitimine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir.

Ökten, gelir testi sonucu Genel Sağlık Sigortası Prim borcu çıkan vatandaşların peşin veya taksitle borcunu ödemek için mutlaka 02 Kasım tarihine kadar SGK’ya yazılı talepte bulunmaları uyarısında bulunarak, aksi takdirde mağdur olacaklarını belirtti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir