• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Kocaeli İlahiyat Fakültesi ilk öğrencilerine kapılarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan İlahiyat Fakültesi 60 öğrencisi ile yeni eğitim yılında ders başı yaptı.

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi`nde düzenlenen tanışma toplantısında İlahiyat Fakültesi Akademik ve İdari personeli ile Fakülte öğrencileri ilk kez bir araya geldi.

Toplantıda öğrencilere konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, fakültenin eğitime hazır olduğunu söyleyerek, altyapı konusunda bulunan ufak tefek aksaklıklarında kısa sürede aşılacağını belirtti.

Prof. Kahraman, “Başta üniversitemiz ve belediyemiz olmak üzere, İl Müftülüğü, sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşlarımız sayesinde fakülte binamızı çok kısa sürede tamamladık ve eğitime hazır hale getirdik. Fakültemiz daha çok yeni olduğu için bazı aksaklıklar, alt yapı sorunları yaşanabilir. Siz değerli öğrencilerimizin bunlardan olumsuz etkilenmemesi adına kısa süreliğine derslerimize Yabancı Diller Yüksekokulu`nda devam edeceğiz.” dedi. 

“Bir Yıl boyunca Arapça eğitimi”

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Dekan Prof. Kahraman, fakültenin yeni kurulmuş olmasına rağmen 10 Öğretim Üyesi ile birlikte Arapça hazırlık sınıfı açabilecek durumda olduğunu söyledi.

Prof. Kahraman, “Bizler hazırlık sınıfına çok değer veriyoruz. Bu konuda sizlere de büyük sorumluluk düşüyor. Sizlere Arapça`yı sıfırdan öğreteceğiz. Başarılı olmak istiyorsanız, en başta derslerinizi aksatmayın, hocalarınızın sizlere söylediklerine kulak verin, öğrendiklerinizi mutlaka tekrar edin, aklınıza takılan sorularda ise kapımızı çalmaktan asla çekinmeyin. Sağlam bilgi temelinde geniş ufuklu ve donanımlı ilahiyatçılar olarak yetişmenizi temin etmek için, bizler elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir