• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Erkek hemşirelerin bayanlara iğne yapmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 300 bin nüfuslu ilçeye ve yakın ilçelerden gelen hastalara hizmet veren Kızıltepe Devlet Hastanesinde kadın hemşire eksikliğinden dolayı Acil Bölümünde erkek hemşirelerin kadınlara iğne yapması tepkiyle karşılandı.

Bazı bayan hastaların kadın hemşire olmadığından iğnesini yapmayarak geri döndüğü görülürken bazıları ise çaresizlikten iğnesini erkek hemşirelere yaptırdı.

Bu duruma tepki gösteren ve isminin açıklanmasını istemeyen hastalardan S. A, “Ani bir rahatsızlıktan dolayı mesai saati dışında Acil'e geldim. Doktor, iğne yapılmasını istedi. İğne yapmaya gittiğimde baktım erkek hemşire iğne hazırladı neden siz hazırlıyorsunuz? Diye sorduğumda kadın hemşire yok sadece erkek hemşireler var dedi. Daha sonra hastanedeki bazı yetkililere sorduğumda ise bunun kadın hemşire eksikliğinden kaynaklandığını söylediler. Neden Acilde kadın hemşire yok? Ben bir kadın olarak erkek hemşirenin iğne yapmasını istemiyorum ve bu benim en doğal hakkım. Ben Hastaneye gelirken muayene parasını ödüyorsam inancım gereği muamele görmek istiyorum. Özel hastanelere gittiğinizde Acil`de kadın hemşire var ama Devlet Hastanesinin Acili'nde bayan hemşire yok. Benim gibi birçok hasta böyle mağdur oluyor ama seslerini duyuramıyorlar. Yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale edip hastanedeki kadın hemşire sayısını artırıp Acil`de en az bir kadın hemşire bulundurmaları gerekir.” Dedi.

Devlet memuru olduğu için isminin açıklanmasını istemeyen Hasta yakını M.D. ise, eşimi acile getirdim. Doktor iğne yapmamızı önerdi iğne yapmaya gittiğimizde baktım sadece erkek hemşireler var bütün hastalara onlar iğne vuruyor. Sebebini sorduğumda ise kadın hemşire eksikliğinden dolayı sadece erkek hemşirelerin nöbet tuttuklarını söylediler. Bu ne biçim hasta hakları hani hasta mahremiyeti diye bir şey vardı. Devletin hastanesinde maalesef bu uygulanmıyor. Ben de eşimi alıp özel bir hastaneye götürerek iğnesini yaptırdım. Yetkililerin bir an önce duyarlılık gösterip bu sorunu gidermeleri gerekir.” diye konuştu.

Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Tunga Barçın, bu konudan haberdar olmadığını bir an önce araştırıp sorunu çözeceğini söyledi.

Yaşanan mevcut olaylardan dolayı ataması yapılan personelin gelmemesinden dolayı il genelinde personel sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çeken Genel Sekreter Barçın, “Yardımcı sağlık personeli sıkıntısı il genelinde var. Bakanlık bu anlamda ciddi manada destek oluyor, atama yapıyor ama mevcut olaylardan ötürü gelmiyorlar. Örneğin 40 doktorun ataması yapılıyor bunlardan en az 20-25 tanesi gelmiyor. Bakanlık en son 139 yardımcı personel ataması yaptı ama hepsi gelmiyor sıkıntımız bundan kaynaklanıyor. Bir hekim mecburi hizmetini bitirmeden doktorluk yapma hakkına sahip değildir diplomasını kullanamaz Nusaybin`de mecburi hizmetini bitirmeden 10 doktor istifa etti. Temel sıkıntımız bu. Ama İnşallah bu süreçte daha farklı bir çözümle bu sorunu çözeceğiz.  (Mehmet Aslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir