• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Avrupa Yetim Der Uganda`ya 5 su kuyusu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika ülkelerinden Uganda`nın İganga ve Magamaga şehirlerinin su ulaşmayan köylerinde 5 su kuyusu inşaatına başlayan Avrupa Yetim Der çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

İnşaatına başladıkları su kuyuları hakkın da bilgilendirmede bulunan Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, açtıkları her bir kuyu için kendilerine bir vesile ile ulaşarak yardımlarını esirgemeyenler için teşekkür etti.

‘Bizde Kâbe`yi göremiyoruz çünkü sıcaktan gözlerimiz kör olmuş`

Açtıkları kuyulara sponsor olmak amacıyla kendilerine ulaşan şahısların bazılarından da ibretlik hikayelere şahit olduklarını belirten Ateş, sözlerine şöyle devam etti:

“Afrika`da bir su kuyusu açma isteği ile Recep Dağ isimli bir şahıs bize ulaştı. Afrika`da ihtiyaç duyulan bir yerde bir su kuyusu açmak istediğini söyledi. İbrahim Dağ Kuyusu adıyla açtığımız kuyuyu açtıran oğlu Recep Dağ bize bir rüyasından bahsetti. Kendisi bir rüya görüyor. Rüyada Kâbe`yi ziyaret etmeye gidiyormuş ancak gözleri Kâbe`yi bir türlü göremiyormuş. Karşısına Afrikalı çocuklar çıkıyor ve ona; ‘Bizde Kâbe`yi göremiyoruz, çünkü sıcaktan gözlerimiz kör olmuş.` diyorlar ve ondan su kuyusu açmasını istiyorlar. Recep kardeşimiz bu rüyadan çok müteessir oluyor ve bazı Afrikalı çocukların gözlerinin açılması için katarak ameliyatı yaptırıyor. Ondan sonra Afrikalı çocukların su kuyusu talebi için de bir kuyu açma kararı alıyor. İşte bu kuyuda onun eseri. Babasının adıyla bir kuyunun temelini atmış oldu." diye konuştu.

“Yunus Emre Evfa su kuyusu açtırdı”

Açılan birçok kuyuya destek veren her bir şahsın olmasa da zaman zaman bazı insanlarda bu tür ibretlik hikâyelere şahit olduklarını belirterek, şahısların yanı sıra bazı STK`larında desteği su kuyuları açtıkları olduğunu da sözlerine ekledi.

Avrupa`da faaliyet yürüten Yunus Emre Evfa isimli bir Sivil Toplum Kuruluşunun da desteği ile bir su kuyusu açtıklarını belirten Ateş, son olarak bu derneğin yardımı ile Uganda`nın başkenti Kampala`ya 250 km uzaklıkta bulunan bir köyle su kuyusu açtıklarını belirtti.

Ateş, “Bu köyde toplamda 700'e yakın insan yaşamaktadır ve bu köy daha önce suyunu 2 km uzaklıktaki bir bataklıktan karşılıyordu. Ancak açılacak olan bu kuyu vesilesiyle inşallah insanlar su ihtiyaçlarını artık fazla uzağa gitmeden ve temiz bir su ile karşılayabilecekleri. Allah Teâlâ şimdiden Yunus Emre Evfa derneğine muvaffakiyetler nasip etsin" şeklinde konuştu.

“Su ihtiyacı ülkemde çok ciddi bir sorun”

Açılan su kuyularıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uganda Savunma Bakanı Ebubekir j.j. Odongo, ülkelerinde su ihtiyacının çok ciddi bir sorun olduğunu ve su sıkıntısı sebebiyle toplumun birçok hastalıklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Odongo, “Avrupa Yetim Der`e bir mektup yazmış, kendilerinden su kuyuları ve sünnet ettirme çalışmaları hakkında talepte bulunmuştum. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yardımlarıyla bizleri mutlu etti. Bizi kırmayıp buralara kadar geldiler.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir