• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Bakan Avcı`dan yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni eğitim-öğretim yılında, dünyanın en büyük eğitim portalı haline gelen, zamandan, mekandan ve araçlardan bağımsız çalışan bulut sistemine sahip Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA), çok daha gelişmiş yeni tasarım ve mimarisiyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin hizmetinde olacağını bildirdi.

Bakan Avcı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının yarın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni eğitim ve öğretim yılının başta öğretmenler, öğrenciler, bütün eğitim çalışanları ve velileri olmak üzere bütün millete hayırlı olmasını diledi.

Okulların açılacağı günün milyonlarca öğrenci, veli, öğretmen ve milli eğitim camiası için çok heyecan verici bir gün olduğunu vurgulayan Avcı, okula yeni başlayacak öğrencilerin ve velilerin gözünde ise bugünün çok daha özel bir anlam taşıdığını ifade etti.

"Çocukların yeniliklerle dolu dünyasını anlamaya çalışmalıyız"

"Biz eğitimciler, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak gibi gerçekten de çok ağır bir sorumluluğu sırtımızda taşıyoruz" değerlendirmesini yapan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Sürekli değişen, değişim hızı katlanarak artan bir dünyada bunu başarabilmek hiç kolay değil. Burada en büyük sorumluluk, hiç kuşkusuz maarif camiamıza, anne ve babalarımıza ve bilhassa değerli öğretmenlerimize düşüyor. Alışageldiğimiz, bize rahat ve kolay gelen eski dünyanın malumat ve alışkanlıklarını çocuklarımıza dayatmak yerine, onların kendi yollarını çizmelerine yardımcı olmalı, onların yeniliklerle dolu dünyasını anlamaya çalışmalıyız."

Öğrenci ve velilere bilişim teknolojileri uyarısı

Bakan Avcı, mesajında bilişim teknolojilerinin gündelik hayatı nasıl derinden etkilediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birkaç on yıl öncesinde hayatımızda yeri olmayan bilgisayar ve internet, artık onlarsız olamadığımız yepyeni bir hayat tarzını önümüze açıyor. Bunlar her alanda olduğu gibi, özellikle eğitim alanında önemli imkanlar sunuyor. Ne var ki bu bilişim teknolojileri, aynı zamanda bazı olumsuzlukları da beraberinde getirebiliyor. Aşırı ve yanlış kullanım söz konusu olduğunda, bu teknolojiler gençlerimizi yakın çevrelerinden koparıyor, bedeni olarak hareketsizleştiriyor ve onları çoğu gereksiz bir enformasyon yığınına maruz bırakıyor. Bu yüzden, öğrencilerimizin bu cezbedici teknolojik dünyaya kendilerini kaptırıp gitmemeleri, bu teknolojik dünyayı bilinçli ve en faydalı şekilde kullanmaları büyük bir önem taşımaktadır. Bu çerçevede, onları doğru yönlendirmek konusunda özellikle velilere ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim de üzerimize önemli görevler düştüğünün bilinciyle EBA olarak adlandırdığımız önemli bir proje yürütüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında, dünyanın en büyük eğitim portalı haline getirdiğimiz, zamandan, mekandan ve araçlardan bağımsız çalışan bulut sistemine sahip EBA, çok daha gelişmiş yeni tasarım ve mimarisiyle öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetinde olacak.

Elektronik ders içeriklerini sistemli bir bütünlük ve kullanım kolaylığı ile sunan yeni EBA, derslerdeki kazanımların ve 21. yüzyıl becerilerinin elde edilmesinde öncü bir kaynak olacaktır."

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir