• DOLAR 32.501
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2486.886
  • ...
İdil İRŞAD DER`den Yasin Börü kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl 7 Ekim`de kurban eti dağıttıkları sırada PKK / HDP`lilerce vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına bu yıl düzenlenen Yasin Börü` nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın” kampanyasına destek veren İdil İRŞAD DER, fakir ve muhtaç ailelere kurban eti yardımında bulundu.

Kampanya çerçevesinde İdil İRŞAD DER Tepe köyde (Xıraprıpın) dernek Başkan ve üyelerinin de katıldığı toplu kurban kesimi yapılarak Yasin Börü adına yetim, muhtaç ve kimsesizlere dağıtıldı.

Tepe köyde Tekbirlerle kesilen kurbanlıklar Dernek üye ve gönüllüleri tarafında daha önce tespit edilen fakir ve muhtaç aileler dağıtıldı.

Yaklaşık 400 kilo etin dağıtıldığı kurban çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunan dernek başkanı M. Nezir Yılmaz; her yıl imkanları dahilinde yetim, muhtaç ve kimsesizlere yardım eti dağıttıklarını söyledi.

Yılmaz, “Fakat bu sene yapılan organizasyon çok daha anlamlı oldu. Yasin Börü`nün dağıtamadığı etleri dağıtmayı bir görev, bir misyon bildik. Daha bir şevkle birer Yasin olmak için etlerimizi dağıttık.” dedi.

“Eğer Yasin ve arkadaşlarını şehit etmekle bu davanın önünü keseceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar.” diyen Yılmaz şöyle konuşmasını şöyle bitirdi:

“ Yasin artık bir sembol haline geldi. Türkiye geneline dağılan Yasinler gün be gün çoğalarak devam edecektir. Bu çerçevede Şırnak İlçe ve Köylerinde Bayramlar boykota ve baskılara rağmen her birimiz bir Yasin olarak kurban etlerini dağıtıyorsak bu binlerce Yasin`in var olduğunun ispatıdır.”  (M. Şerif Aşkın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir