• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Şırnak Nuh Eğitim Der, üye ve gönülleriyle bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nuh Eğitim Kültür Dayanışma Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim Der) her yıl Bayramın 2.gününde geleneksel hale getirdiği bayramlaşma merasimi düzenleyerek üye ve gönülleriyle bir araya getirdi.

İkindi namazına müteakip dernek binasında bir araya gelen üye ve gönüllüler, bir birleriyle kucaklaşma imkanı buldu.

Bayram programına HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılın, İlçe Başkanı Emcet Yalçın, birçok partili, dernek üyesi ve gönüllü katıldı.

İkindi namazını Hz. Ömer camisinde kılan üye ve gönüllüler, bayramlaşma töreni için dernek konferans salonuna geçti.

Programdan önce bir konuşma yapan Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, Kurban Bayramının bugüne kadar gelen önem ve teslimiyetine vurgu yaptı.

“Kurban adanmaktır, teslimiyettir, Allah`a yakınlaşmaktır diyen Tatar, şöyle dedi; “ İlk kurban Hz Adem`in çocuklarıyla başlamıştır. Habil Kabil Allah`a teslimiyetlerini ve nişaneler olarak kurban sunmuşlardır. Kurban Hz. İsmail`de şekillenmiştir. Kurban Bayramı`nın İslam`daki yeri ibadettir. Halk sadece tatil, eylenme amaçlı bayramları görüyor bu yanlış bir düşüncedir Bayramlar bizlere Allah`ın bir armağanıdır “

Halkın bayramlara sahip çıkması gerektiğini söyleyen Tatar, Bazı mihrakların amaçlarının İslam şiarı olan bayramları ortadan kaldırmak niyetinde olduklarını ve bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından üye ve gönüllüler, salavatlar eşliğinde saf tutarak, birbirleriyle bayramlaşıp kucaklaştı.

Bayramlaşma merasimi, ümmetin selameti, vahdeti için yapılan dua ve misafirlere yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir