• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Hakkâri Valiliği Özel Güvenlik Bölgelerine girenleri uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri Valiliği ‘Özel Güvenlik Bölgesi` ilan edilen bazı alanlara izinsiz giriş yapan vatandaşları can güvenlikleri konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Ülkemiz geneli ve İlimizde terör olaylarının artması ile birlikte İlimiz Mülki Sınırları içerisinde bölücü terör örgütünün eylemlerine mani olmak amacıyla yapılan operasyonlarda vatandaşlarımızın zarar görmesini engellemek, sivil kayıpların önüne geçmek, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını sağlamak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32A Maddesi kapsamında, Valiliğimizce bazı bölgeler, “Özel Güvenlik Bölgesi” olarak belirlenip ilan edilmekte ve söz konusu Özel Güvenlik Bölgeleri Valiliğimiz internet sitesinden basın duyurusuyla, köy muhtarlarına tebligat yoluyla ve cami anonsları yapmak sureti ile vatandaşlarımıza duyurulmaktadır.“ denildi.

Valilik, yetkili makamlardan izin almadan bazı vatandaşların Özel Güvenlik Bölgelerine girdiklerinin belirterek, “Özel Güvenlik Bölgelerine girilmesi veya çeşitli faaliyetlerde bulunulması, hukuken ancak yetkili makamlardan alınacak izinle mümkün olmasına rağmen, Özel Güvenlik Bölgelerine yetkili makamlardan izin almadan giren ve çeşitli faaliyetler gösteren vatandaşlarımızla karşılaşılmaktadır. İlimizde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek bölgenin tamamen teröristlerden temizlenmesi, huzur ve güvenlik ortamının tekrar tesis edilmesi için vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri, Özel Güvenlik Bölgelerinden özenle uzak durmaları, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın Valiliğimizce ilan edilen Özel Güvenlik Bölgelerine girmemeleri konusunda duyarlı davranmaları  gerekmektedir.“ ifadelerine yer verdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir