• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Köylüler Yasin Börü adına kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu ilçesine bağlı Kumlu (Dukuk) köyü sakinleri, Rahmet Gıda Bankası`nın “Yasin Börü`nün yarım kalan işini tamamlamaya var mısınız?” sloganıyla başlattığı çalışmaya destek verdi.

Köy sakinleri, Rahmet Gıda Bankası aracılığıyla Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım kalan işini tamamlamak için kestikleri kurbanların etini, köyde ikamet eden ve aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu muhtaç ailelere dağıttı.

Yapılan dağıtımla ilgili açıklamada bulunan köy sakinlerinden İsmail Çevik şunları söyledi:

“Rahmet Gıda Bankası`nın ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım kalan işini tamamlamaya var mısınız?` Sloganıyla bir çalışması vardı. Biz de bu sloganı duyduktan sonra, çorbada bizim de tuzumuz olsun misali destek verdik.  Köy sakinleri olarak kestiğimiz kurbanların etini Yasin Börü ve arkadaşlarının adına, köyde ikamet eden, aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu 35 aileye dağıttık.” dedi.

“Binlerce kişi Yasin olup kurban eti dağıttı”

İçlerinde buruk bir sevinç olduğunu dile getiren Çevik, “Geçen sene bir Yasin et dağıttı, ama bu sene binlerce kişi Yasin olup onun yerine et dağıtıyor. Bir yandan hüzünlüyüz, Yasin gencecik yaşında ve yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken katledildi, bir yandan da sevinçliyiz. Çünkü  binlerce kişi Yasin olup ellerinde kurban eti poşetleriyle sokak sokak dolaşıp dağıtıyor. Yani içimizde buruk bir sevinç var. Bir Yasin gitti ama binlerce Yasin geldi.” diye konuştu.

(Mehmet Aslan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir