• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Yasinler Van`da Kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği,  Yasin Börü yaka kartlarıyla kentte kurban eti dağıttı.

‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?` sloganıyla başlatılan kampanyaya Türkiye`nin birçok ilinde olduğu gibi Van`da da destek verildi.

Şehid Yasinler her yer yerde

Konuyla ilgili  konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, “Bizler de Diyarbakır merkezli başlatılan‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?`  kampanyasına Van`dan ses verdik ve onlarca üye ve gönüllümüz bugün Yasin Börü yaka kartlarıyla kentin farklı noktalarında, kurban etlerini dağıtarak Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının bu şiarını canlı tutmaya çalıştılar” dedi.

“Yasinlerin görevleri asla yarım kalmayacak”

Şehid Yasin Börü şiarıyla Van`ın en ücra noktalarında bulunan muhtaçları bile unutmadıklarını ifade eden Rahmet Eli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan ise, “Her sene düzenlediğimiz kurban organizasyonuna ilaveten, geçen sene PKK`lilerce vahşice   katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yad etmek adına başlatılan kampanyaya da destek verdik. Yasin Börü yaka kartlarıyla bu yıl kurban etlerini muhtaçlara ulaştırıyoruz. Malumunuz geçen sene Muhtaç ailelere kurban eti dağıtan kardeşlerimiz şehid edilmişlerdi. Bizler de Yasinlerin ölmeyeceğini ve yarım kalan görevlerinin tamamlanacağını göstermek adına, ilimizde gönüllü kardeşlerimizle beraber ‘Yasinler et dağıtıyor` adı altında muhtaç ailelerimizin sofralarını kurban bereketiyle buluşturduk.” diye konuştu.

Bu arada kentin en ücra köşelerine kadar kurban eti dağıtan dernek üye ve gönüllüleri, muhtaç ailelere Yasin Börü ve arkadaşlarını da anlatmayı ihmal etmediler. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir