• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana`da Yasinler kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçlara uzanan yardım eli olan Adana Umut Der Gıda Bankası, sürdürdüğü Kurban Bayramı Yardım Kampanyası kapsamında 2 bin aileye kurban eti ulaştırdı.

"Kurbanınız Muhtaçlara Bayram Olsun" sloganıyla sürdürdükleri kampanya ve kurban eti dağıtım çalışması hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, bu yılki kurban etlerini, geçen yıl kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına dağıttıklarını söyledi.

Adana Umut Der olarak yaklaşık 100 küçükbaş ile 3 büyükbaş kurbanlık kestiklerini ve yaklaşık 2 bin aileye kurban eti dağıtacaklarını belirten Serin, Adana`nın birçok ilçesinde kesim noktaları oluşturduklarını, kesilen kurbanlıkların 2`şer kilogramlık poşetler halinde dağıtılmaya başlandığını kaydetti.

“Yasin`in bıraktığı yerden kurban etlerini dağıtmaya devam edeceğiz”

Bu yılki kurban eti dağıtımlarının farklı duygularla gerçekleştiğini ifade eden Serin, “Malumunuz geçen seneki Kurban Bayramı`nda Yasin Börü ve arkadaşları, kurban eti dağıtırken İslam ve insanlık düşmanı PKK`liler tarafından hunharca şehit edildiler. Bu seneki ve bundan sonraki kurbanlarda inşallah bizim temamız Yasin Börü ve arkadaşları olacak.” dedi.

“Kurban denilince akla İsmail (as) ile birlikte Yasin de gelecek”

Diyarbakır`da vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının hiç unutulmayacağını belirten Serin, “Şimdiye kadar ‘Kurban` denilince akla Hz. İsmail (as) gelirdi, bundan sonra ‘Kurban` denilince akla Hz.i İsmail (as) ile birlikte Yasin Börü ve arkadaşları da gelecek. İnşallah Adana Umut Der olarak Yasin`in bıraktığı yerden kurban etlerini dağıtmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

“Adana`da kurban dışında et yiyemeyen birçok aile var”

Derneklerine müracaat etmiş binlerce muhtaç aile bulunduğuna dikkat çeken Adana Umut Der Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, bu ailelerin tümüne et ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Adana`da kurban dışında et yiyemeyen birçok ailenin bulunduğunu vurgulayan Dizlek, bu aileler ile Suriyeli mültecilere et ulaştırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Bu yıl kurban eti dağıtırken her birimiz Yasin Börü ve arkadaşları olacağız. Bu konuda bize destek veren hayırseverlere de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık 2 bin aileye ulaştırılması planlanan et dağıtımlarına katılan gönüllü gençler de, “Her birimiz birer Yasin olarak yola koyulduk, Yasin ve arkadaşları adına Adana`da kurban eti dağıtıyoruz” diye konuştular.

Öte yandan, Adana Umut Der`in kestiği yaklaşık 100 küçükbaş ile 3 büyükbaş kurbanlıkların etlerinin, dernek üye ve gönüllüleri tarafından 2`şer kilogramlık poşetlere konularak dağıtılmaya başlandığı belirtildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir