• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Bitlis il müftülüğü onlarca aileye kurban etini dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen ‘Yurt İçi ve Yurt Dışı Vekâleten Kurban Kesme Organizasyonu’ kapsamında onlarca aileye kurban eti dağıttı.

Kesilen kurbanlıklar, ambalajlanarak tespit edilen mağdur ailelere ulaştırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, bayramların paylaşmak ve yardımlaşmakla güzelleştiğini belirterek, Bitlis iline gelen yaklaşık 300 kurbanlığın kesilerek dağıtıldığını söyledi.

Akbaba, “Hangi vatandaşlarımız adına bu kurbanlıklar kesilecekse isimleri listeler halinde bizde bulunuyor. Onların isimleri zikredilerek vekâleten kurbanlıklarını kesiyoruz.”dedi.

Kesilen kurbanlıkların öncelikle yatılı Kur’an Kurslarına ve medreselere dağıtıldığını kaydeden Akbaba, “Geri kalanı ise mağdur ve yetimlere dağıtacağız. Bitlis merkezde 70 kurbanlık hayvan keseceğiz. Kesilen hayvanların etleri 4 parçaya bölünerek tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacaktır. Personelimizde bu gün gönüllü olarak çalışarak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir