• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Van'da kabir ziyaretleri bugün de sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı arefesinde başlayan kabir ziyaretleri bayramın 2’inci gününde de devam etti.

İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi’nde bulunan Garipler mezarlığına gelen Vanlılar Allah Resulü’nün  (sav) Perşembe günleri kabir ziyareti sünnetini de ihya ettiklerini ifade ettiler.

 “Kabir ziyaretleri sadece bayramlarda yapılamamalı”

Birçok yakının mezarının bu mezarlıkta bulunduğunu belirten İsmet Kaya, sadece bayramlarda mezarlık ziyaretlerinin yapılmaması gerektiği belirterek, “Garipler mezarlığında birçok yakınım yatmaktadır. Bizler de Bayramı fırsat bilerek bunları ziyarete geldik. Bugün hayırlı bir gündür. Ayrıca halkımız arasında kabir ziyaretlerinin sadece bayramlarda yapıldığı yönünde yanlış bir olgu oluşmuş. Hâlbuki Allah resulü (sav) Garipler olarak nitelendirdiği kabristanların sürekli ziyaret edilmesini ve ölümden ibret alınmasını emretmektedir.” dedi.

Her Perşembe dedesinin kabrine geldiği söyleyen Hayrullah ipek ise mezarlığa hacı nenesiyle geldiğini belirterek, “ Bizler her Perşembe günleri mezarlık ziyareti yapıyoruz. Nenemle birlikte geliyoruz. Dememin ziyaretine geldik su döktük mezarına. Dua ettik. Hayır dağıttık. Mezar ziyareti güzel bir duygudur.” şeklinde konuştu.

Kısa bir süre önce kocasının vefat ettiğini ifade eden Hacı Halime İpek ise her Perşembe kocasının mezarını ziyaret ettiğini ifade etti.

Kabir ziyaretine gelen vatandaşlar için su taşıyan çocuklardan Yunus Ulaş ise “Biz Allah rızası için mezarlıklara su döküyoruz. Mezarlık sahipleri de gönüllerinden ne kadar koparsa bize harçlık veriyorlar. Bu şekilde okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz.” dedi.  (Murat Dalgın-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir