• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Düşünce-Der`den 250 aileye kurban eti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtırken PKK`liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Umut Kervanı Yardım Platformu`nca Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü'nün ulaştırmadığı kurban etlerini sizler ulaştırın' kampanyaya bir destek de Mardin`in Nusaybin ilçesinden geldi.

Nusaybin`de faaliyet yürüten Düşünce Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Düşün-Der), 20 küçükbaş hayvan keserek, Yasin ve arkadaşları anısına 250 aileye dağıttı.

“250 aileye Kurban eti dağıttık”

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Düşünce-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selman Kardaş, Umut Kervanı Yardım Platformu`nun başlattığı “Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın” kampanyasına destek verdiklerini hatırlattı. Bu yıl Avrupa`da faaliyet yürüten hayır kuruluşu İHO-EBRAR ve hayırseverin katkılarıyla 20 küçükbaş hayvan kestiklerini belirten Kardaş, kesilen kurbanların etlerini 250 aileye dağıttıklarını söyledi.

“Yardımlarımız sürecek”

Nusaybin`deki zenginler ile fakirler arasında bir köprü görevi gördüklerini aktaran Kardaş, bu görevi imkânları dâhilinde yapmaya devam edeceklerini belirtti. Kardaş, “Bizler Düşünce-Der olarak, gerçek fakir ve muhtaçlara ulaşıyoruz. Çünkü fakir tespit ederken ince eleyip sık dokuyoruz. Ki bu yüzden gerçek muhtaçlara ulaşıyoruz.” dedi.

“Bayramdan bayrama et gören ailelerimiz var”

Kurban eti dağıttıkları ailelerin arasında bayramdan bayrama kırmızı et yiyebilen ailelerin de var olduğunun altını çizen Kardaş, bu gibi ailelere Yasin Börü ve arkadaşları adına etleri ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Kurban etlerinin dışında düzenli olarak gıda yardımlarını da fakirlere ulaştırdıklarını belirten Kardaş, yardımlarının aralıksız süreceğini ifade etti. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir