• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Van Rahmet Eli Gıda Bankasından toplu kurban kesimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 8’incisi düzenlenen geleneksel Toplu Kurban Kesimi, Derneğin yüzlerce üye ve gönüllüsünün yanı sıra, vatandaşların da katılımı ile nezih bir ortamda gerçekleşti.

Yüzlerce üye ve gönüllünün gayretli çalışmalarıyla kesilen kurbanlar aynı gün içerisinde daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ilk elden ulaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım, 8 yıldır Kurban organizasyonu yaptıklarını belirterek, bu yıl 13 büyükbaş ile 50 küçükbaş hayvan kestiklerini ifade etti.

“2 tona yakın eti yaklaşık bin ailemize ulaştıracağız”

Yıldırım; “Halen hayırsever vatandaşlarımızın kurban bağışları devam etmektedir. Şu ana kadar 2 tona yakın et elde ettik. Bu etleri daha önce tespit ettiğimiz dul, yetim, muhtaç ve mülteci olan yaklaşık bin ailemize ulaştırmayı planlıyoruz. Dağıtıma başladık. Arkadaşlarımız yaklaşık 20 ekiple kentin en ücra köşelerine kadar giderek, muhtaç olan bu ailelerimizin sofralarını etle buluşturacaklar inşallah.” dedi.

“Önceliği dul, yetim, mağdur, Suriyeli ve Afganistanlı mültecilere veriyoruz”

Yıldırım, “Sağ olsun üye ve gönüllülerimizin yanı sıra hayırsever vatandaşlarımız da bu noktada bizlere yardım etmektedirler. Sizlerin de gördüğü gibi nezih bir ortamda bu kurbanlarımızı keserek, bu hayra ortak olamaya çalışıyoruz. Her aileye yaklaşık olarak bir buçuk kilogram şeklinde paketliyoruz. Hazırlanan paketleri arkadaşlarımız hemen dağıtmaya başladılar, hiç bekletmeden bugün muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Bizler az önce de ifade ettiğim gibi, önceliği dul, yetim, mağdur, Suriyeli ve Afganistanlı mülteci ailelerimize veriyoruz. Allah’ın izniyle bugün bu ailelerimizin sofralarına et ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, yüzlerce üye ve gönüllülerinin yanı sıra vatandaşlardan da oluşan 20 ekibin, gün boyu kurban dağıtacağını da sözlerine ekledi.

“Toplu Kurban Kesimleri vatandaşları bu hayra teşvik ediyor”

Toplu kurban kesimlerinin bereketinden   söz eden bölgenin kanaat önderlerinden ve İTTİHAD âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş da, “Bu şekilde toplu kurban kesimleri insanları hayra teşvik etmektedir. Kurban, bildiğiniz üzere Allah’a yaklaşma ve yakınlaşma anlamı taşımaktadır. Herkes de bununla Rabbine daha da yakınlaşmak istemektedir. Nasıl ki Hz. İbrahim (as) Hz. İsmail’i kurban etmeye hazırlanmakla, kendini Allah’a yakınlaştırmayı amaçladıysa, Müslümanlar da bugün bu gayeyle bu farzı yerine getirmeye çalışmaktadır. ” dedi.

Bu manzaranın cemaat olmanın rahmet olduğuna delalet ettiğinin altını çizen Molla Timurtaş, “ Nasıl ki toplu yapılan hac ibadeti insanları fazlasıyla İslam’a teşvik ediyorsa, ya da nasıl ki Cuma namazları insanları camilere teşvik ediyorsa, bu şekilde toplu yapılan ibadetler de insanları bu güzelliğe teşvik etmektedir.” diye konuştu.

“Kurban kesmek Hz. İbrahim’in sadakatini ve Hz. İsmail’in teslimiyetini gösteriyor”

Daha sonra konuşan İTTİHAD Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ise, Kurban kesmenin aslında Hz. İbrahim’in sadakatini ve Hz. İsmail’in teslimiyetini gösterdiğini ifade ederek, “ Bu gün buradaki Müslümanlar da onu temsilen bütün her yerde kurbanlarını kesiyorlar. Ve bununla da Hz. İbrahim’in sadakatini kendi hayatlarında tatbik ediyorlar.” dedi.

“Nice Hasanları, Hüseyinleri, Riyadları, Cumaları ve Yasinleri senin yolunda kurban verdik “

Geçtiğimiz sene Diyarbakır’da kurban etleri dağıtırken HDP/PKK’lı çeteler tarafından katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Molla Ali Arslan, “Bugün Rabbimize şu sözü veriyoruz; Ya Rabbi sen bugün malı emrettin, malımızı senin yolunda kurban ediyoruz. Ama yarın canımızı emretsen senin yolunda canımızı da kurban ederiz. Evlatlarımızı da en azizlerimiz de… Ki elhamdülillah geçen sene bu sözün pratiğini gördük. Nice anneler, nice babalar ve nice sadık insanlar azizlerini yani Hasanlarını, Hüseyinlerini, Riyadlarını, Cumalarını ve Yasinlerini Allah rızası için kurban ettiler.” şeklinde konuştu.

“Siz bir Yasin’i öldürseniz binlerce Yasin gelecek”

Bu manzaranın tüm dünya müstekbirlerine ders verdiğini aktaran Arslan, “Bütün dünya zalim ve müstekbirlerine diyoruz ki; siz bir Yasin’i öldürseniz binlerce Yasin gelecek. Siz bir hasanı katletseniz binlerce hasan gelecek. Her kurban bayramında kurban vermeye hazırız. Bundan çekinmeyiz en son nefesimize kadar bunu devam ettireceğiz. Allah’ın izniyle bu bizim için bir şiardır. ” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın/Yılmaz Sönmez- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir