• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Gaziantep Umut Der  Yasin Börü anısına et dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Gaziantep Umut Der, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramında da fakirlere  bayram boyunca bin aileye Yasin Börü adına et dağıtacak.

Her yıl olduğu gibi bu bayramda da fakir ve muhtaç ailelere et dağıtımı için hummalı bir çalışma yürüten Umut Der, bayramın ilk gününde sabahın erken saatlerinde üye ve gönüllüleri ile birlikte kurban kesim alanında tekbir ve salavatlar eşliğinde kestikleri kurban etlerini dağıtarak fakirlerin umudu olmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı'nın tüm ümmete, insanlığa ve Gaziantep halkına hayırlara vesile olmasını temenni eden Umut-Der Başkanı Ahmet Kurt, kurban kesimi ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) bilgi verdi.

Geçen yıl Diyarbakır`da kurban eti dağıtırken HDP/PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısını yaşatmak istediklerini ifade eden Kurt, “Gaziantep Umut Der olarak bizler de   burada etleri Yasin Börü adına fakir ve muhtaçlara   dağıtacağız.” dedi.

Fakir ve muhtaç ailelere dağıtacakları kurban etleri için sabahın erken saatlerinde üye ve gönüllüleri ile hummalı bir çalışma yürüttüklerini aktaran Kurt, “    Gaziantep Umut Der olarak, Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde burada kardeşlerimiz ile beraber kurban çalışmaları kapsamında, gerek vekaleten almış olduğumuz kurbanlarımızı kesiyoruz, gerek de burada fakir ve muhtaç aileler için dağıtılacak etlerimizi hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Umut-Der olarak Türkiye genelinde ‘Yasin Börü`nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın`  sloganıyla başlatılan çağrıya destek verdiklerini belirten Kurt, “Yasin Börü ve arkadaşları adına başlatılan kampanyaya da inşallah buradaki kardeşlerimiz ile beraber, Diyarbakır`da bayramın üçüncü günü Diyarbakır`daki koordinatörlüğün düzenlemiş olduğu bu programa iştirak edeceğiz, oradaki kardeşlerimiz ile bu hayırlı çalışmada yer alacağız. İnşallah bu anlamda bu hayırlı çalışmaya da destek vereceğiz.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir