• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Başbakan, Şehid babası Mehmet amca ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır`da tarihi ulu camide kıldığı bayram namazının ardından 6-8 Ekimde   Yasin Börü ile beraber kurban eti dağıtırken katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ile görüştü.

Bayram namazını Davutoğlu ile beraber Ulu Camii`de kılan baba Gökgöz, görüşmenin ardından 6-8 Ekim Kobani olaylarında kurban eti dağıttığı esnada katledilen oğlu Hasan`ın mezarını ziyaret etti.

Mezarlıkta İlke Haber Ajans`ına konuşan Mehmet amca, oğlunun katillerinin tahliyeleri ile ilgili Başbakanla görüştüklerini ve bir yıl geçmesine rağmen şehit ailelerinin mahkemeye çağrılmadıklarını ifade ederek, “Kendisine çocuklarımızın katillerini serbest bırakıyorlar dedim. Bizim çocuklarımızın katledildiğini, öldürüldüğünü. Ama katilleri elini kolunu sallayarak dışarıda geziyorlar söyledim.  O da beni dinledikten sonra danışmanlarına ‘Mehmet amcayı dinleyin ne şikâyeti varsa bana bildirin` diyerek ‘Ben bu işin bizzat takipçisi olacağım.` dedi”  şeklinde konuştu.

Oğlunun katillerinin bırakılmasını sert bir şekilde eleştiren Mehmet amca, “Bizim çocuklarımız henüz 15 -16 yaşların da idi. Niçin onlar çocuklarımızı katlederken çocuktur demediler. Sanki mağdur olan taraf biz değil onlardır.” ifadelerini kullandı.   (Yunus Sırat /M. Sıddık Bilge- İLKHA)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir