• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Obama-Putin Göreşmesinde Suriye Acil Konu Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yılki BM toplantıları bir  Rus-Amerikan zirve görüşmesine de sahne olacak. ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Eylül`de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nda bir görüşme yapacaklar.

‘Suriye acil değil`
Beyaz Saray, görüşmenin Kremlin tarafından talep edildiğini ve gündemin en acil konusunun Suriye olmadığını, Obama'nın gündemindeki en önemli konunun Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler olduğunu söyledi.

Beyaz Saray yetkilisi, “Ukrayna ve Suriye`deki durumlar göz önüne alındığında, Başkan Obama aramızdaki derin görüş ayrılıklarına rağmen Moskova ile üst düzey görüşme gerçekleştirmemenin sorumsuz bir davranış olacağını düşünüyor” dedi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise görüşmenin her iki tarafın isteğiyle planlandığını ve gündemde Suriye olacağını söyledi. Görüşmenin bir saat süreceğini belirten Peskov, eğer vakit kalırsa Ukrayna konusunun da gündeme geleceğini ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise ABD'nin Suriye'de Rusya ile örtüşen çıkarlarının olmasının mümkün olduğunu ancak bunun henüz kesin olmadığını söyledi.
Putin ve Obama en son Haziran 2013`te G8 zirvesinde Kuzey İrlanda`da ikili görüşmüştü.

BM: 2015 sonunda sığınmacı sayısı 1 milyon artacak
Birleşmiş Milletler yetkilisi Yakup el Hillo, eğer Suriye`deki savaş durmazsa yıl sonuna kadar 1 milyon kişinin daha evlerini terk etmek zorunda kalacağını söyledi.
2011`den bu yana en az 250 bin kişinin yaşamını yitirdiği Suriye`den 4 milyon kişi kaçarak başka ülkelere sığındı. Ülke içerisinde 7,6 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Reuters

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir