• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
‘Hepimiz Yasin Börü`yüz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da geçen sene Kobani bahanesiyle PKK`lilerce yapılan saldırılarda, kurban eti dağıttıkları sırada vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına başlatılan ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın' kampanyası kapsamında başlatılan kurban eti dağıtma çalışması büyük ilgi gördü.

Kampanyaya Şehit aileleri de destek vererek, kendilerinin bu kampanyaya destek verenlerin başında yer alacaklarını belirttiler.

Bilindiği üzere Diyarbakır`da 6-8 Ekim 2014`te Kobani`deki çatışmalar bahane edilerek HDP/PKK`nin sokaklara saldığı gruplar tarafından başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere birçok masum insan vahşice katledilmişti. 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim-Der) Başkanı Fikri Karavil, tüm İslam coğrafyasındaki mazlum ve Mustazaf Müslümanların bayramını tebrik ederek, 'Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın'  kampanyası adı altında bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

‘Kampanyaya tüm dünyadan destek yağıyor`

Kampanya çerçevesinde devam eden çalışmaların iyi geçtiğine vurgu yapan Karavil, herkesin bu hayırlı işte seferber olduğunu söyledi. Karavil, Şehit Yasin Börü`nün dağıtamadığı etleri, Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin yer aldığı tişörtler giyen gönüllüler tarafından fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldığını belirterek, “Yasin ve arkadaşlarının hedefine ulaşmaya çalışıyoruz. Geçen seneye nazaran kurban eti dağıtma çalışmalarının bereketlendi. Diğer illerden hatta yurtdışından gönüllüler gelip, burada Yasin Börü`nün ulaştıramadığı kurban etlerini ulaştırma adına muhtaç ve fakir ailelere dağıtıyorlar. Hem de kendilerinin de bu yılki kurbanlarını burada kesip Yasin Börü ve arkadaşlarının hizmetinin devam etmesini sağlamak açısından, ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bir kısmı Norveç`ten, İngiltere`den, Kanada`dan bu kampanyaya destek veren kardeşlerimiz var. Bunun dışında Türkiye genelinde de İstanbul, İzmir, Bursa ve   Konya`dan, evi çok illerden gelip,  bu kampanyaya destek veren kardeşlerimiz var. Hala bize ulaşmak isteyen kardeşlerimiz var.” dedi.

‘Buraya Yasin ve arkadaşlarının mirasına sahip çıkmak için geldik`

'Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın' kampanyasına gönüllü olarak katılanlardan Ömer Karadağ, tekstil işi yaptığını ancak fakir ve muhtaç ailelere et dağıtarak, Şehit Yasin ve arkadaşlarının bıraktığı mirası takip ettiğini söyledi.

Evinde eti  ve yiyecek ekmeği olmayan ailelere et götürdüğünü ifade eden Hayrullah Hasar da, “Hepimiz Müslümanız. Hepimiz Yasin Börü`yüz. Tabii ki muhtaç ailelere yardım etmek zorundayız. Çünkü, bizler kardeşiz. Gelin tüm Diyarbakır halkı bu seferberliğe iştirak edin. Benim asıl mesleğim inşaatçılıktır. Kasap değilim. Buraya gelmemdeki amaç, bu seferberliğe destek olmaktır. Allah tüm Müslümanlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

‘Onların intikamını onların davalarına sahip çıkarak alıyoruz`

Şehit Yasin  Börü ve arkadaşlarının Şehadetlerinden sonra, onun gittiği yola sahip çıktığını belirten Mehmet Çokyaşar ise, bu çalışmaya destek vermesindeki amacın fakir ve muhtaçlara destek vermekle beraber, Allah ve Resülü`nün yoluna sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

6-8 Ekim`de Yasin Börü ve arkadaşlarının çetelerce vahşice katledildiğini hatırlatan Hacı Ahmet adlı gönüllü, “Bugün onların intikamını onların davalarına sahip çıkarak alıyoruz. Onların yolu yolumuzdur. Onlar sırf Allah`a olan imanlarından dolayı katledildiler.” Şeklinde konuştu.

Kesimhanede hijyenik koşullarda kesilen hayvanlar, ardından kontrollü bir şekilde paketlenerek, fakir ve yoksullara dağıtılmak üzere gönüllülere verilirken, çalışmanın bayram boyunca süreceği belirtildi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir