• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
`Babasız geçen bayramları saymaktan yoruldum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami davadan cezaevinde bulunan hükümlü Molla M. Şerif Çelik`in kızı, yıllardır babasız bayramlar geçirdiğini söyleyerek yaşadıkları zulme dikkat çekti.

İslami duyarlılığından dolayı babasının daha kendisi doğmadan cezaevinde atıldığını ve babasını hep cezaevinde gördüğünü belirten Molla M. Şerif Çelik`in kızı Halime Çelik, yıllardır babasız bayramlar geçirdiğini ve babasız geçirdiği bayramları saymaktan artık yorulduğunu söyleyerek sitemde bulundu.

Halime Çelik, “Onlar zannediyor ki babamı cezaevine koyarak bizi bu davada vaz geçirecekler. Ama bunu bilsinler ki; bizler babalarımızın yolunu sürdüreceğiz. Babalarımızı cezaevlerine koyarak susturacaklarını zannediyorlarsa bilsinler ki bizler bağırarak babalarımızın davalarını haykıracağız.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan`a seslenmiyorum”

Babalarının bırakılması için hükümet yetkililerine artık seslenmeyeceğini ifade eden Çelik, “Artık Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan`a seslenmiyorum. Çünkü o cezaevinde geçirmiş olduğu günleri unutmuş olmalı ki sesimize kulak vermiyor. Ondan dolayı Sümeyye Erdoğan`a sesleniyorum. Sümeyye Erdoğan`da cezaevi yollarından geçmiştir. Sizce bir evlat babasından ayrı bir bayram geçirebilir mi? Babasız bayram geçirmeyi hak ediyor mu? Sizce bir evlat ayda bir saat ile baba özlemini ve sevgisini giderebilir mi? Gideremez. Çünkü ben her anım da babama ihtiyaç duyuyorum ve her anım da babamın yokluğunu hissediyorum. Ta ki iliklerimi kadar. Bu bayramı babasız geçirmemeyi Rabbimden umuyorum.” diyerek çektiği ıstıraba dikkat çekti.

Molla M. Şerif Çelik

Hizbullah hükümlüsü Molla M. Şerif Çelik, 1993 yılında 20 günlük evli iken yakalandı. 5 sene cezaevinde kaldıktan sonra beraat etti, ancak beraat eder edilmez askere alındı. Teskere aldıktan sonra imamlık görevine başladı. Tayini Şırnak`ın İdil ilçesine çıktı. İmamlık görevindeyken yaklaşık iki sene sonra beraat ettiği dosyadan tekrar yakalandı. Şırnak Cezaevine konuldu. Sırasıyla Mardin, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Ordu ve son olarak tekrar Diyarbakır Cezaevlerine konuldu. Toplam 18 senesini çocuklarından ve akrabalarından uzak geçirdi, geçirmeye de devam ediyor.  (M. Sait Çelik - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir