• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Genel Sekreteri Yavuz Kahta`da seminer verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz memleketi Kâhta`da parti üyeleri ile bir araya geldi.

Seçim süreci ve HÜDA PAR`ın seçim kararı hakkında bir seminer veren Yavuz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Avrupa`da İslam`ın her geçen gün geliştiğini ve Avrupalıların bunun önüne geçmek için her türlü yolu denediğine dikkat çeken Yavuz, “İslam`ın gelişmesine engel olmak için modern harici dediğimiz tekfirci gruplara zemin hazırladılar. Bunun ardından sosyal medyada ‘Suriye`de şeriat devleti kurulmuştur.` propagandalarını cazip hale getirerek Avrupa`daki Müslümanların buraya akın etmesini sağladılar.” şeklinde konuştu.

“Seçmenin iradesi sandığa yansımadı”

Daha önceki seçimlerde seçmenin iradesinin sandığa yansımadığını belirten Yavuz, 30 Mart yerel seçimlerinde de, 7 Haziran genel seçimlerinde de seçmenin iradesinin sandığa yansımadığının aşikar olduğunu söyledi.

Yavuz, “1 Kasım seçimlerinde ise bu ortamın daha da şiddetlendiğini görüyoruz. Dolayısıyla 1 Kasım seçimlerinde seçmenin iradesini özgürce sandığa yansıtması mümkün olmadığından bizde parti olarak seçime girmeme iradesini sergiledik.” İfadelerini kullandı.

“Bu tiyatronun bir parçası olmak istemiyoruz”

Doğu ve güneydoğu bölgelerinde bir iç savaş çıkarmaya çalışıldığını söyleyen Yavuz, kaos ortamının oluşmasında yer almak istemedikleri için seçimlere girmeme kararını aldıklarının da altını çizdi.

 “Aldığımız kararlar şura iledir”

Seçimlere katılıp katılmama konusunda kendi tabanlarına danıştıklarını ifade eden Yavuz, “Biz, işlerini kendi aralarında şura ile yapan bir hareketiz. Alacağımız kararları hem tabanımıza hem de âlimlerimize danışıyoruz. Partinin karar organları tüm bunları göz önünde bulundurarak karar veriyor.” şeklinde konuştu.

Yavuz, daha sonra katılımcıların çeşitli sorularını cevaplayarak seminere son verdi. (Aydın Evren - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir