• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayıp Türkiyeli Hacılarla İlgili Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEKKE - Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Mina'da meydana gelen izdihamda ölenlerin sayısının 753, yaralıların da 887 kişi olduğunu bildirdi.

Mina'da yaşanan izdihamda yaralananlar, helikopterlerle hastanelere taşınıyor. Mina Hastanesindeki yoğunluk, izdihamın üzerinden yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen sürüyor.

Bölgede ambulans hareketliliği de devam ediyor.

Seferberlik ilan edildi

Bu arada, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Yüksek Hac Kurulu Başkanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz, Mina'daki İçişleri Bakanlığı merkezinde düzenlenen olağanüstü Yüksek Hac Kurulu toplantısında, Mina'da izdihama sebep olan gerçek nedenlerin ortaya çıkarılması için "yüksek soruşturma komitesi" oluşturulmasını istedi.

Haberde, komitenin olayın arkasında yatan gerçek nedenleri araştırarak sonucu Kral Selman bin Abdulaziz'e bildireceği belirtildi.

Sağlık Bakanı Halid bin Abdulaziz el-Falih ise yayımladığı açıklamada, olayın akabinde acil durum (seferberlik) ilan edildiğini ve bölgeye sevk edilen sağlık personelinin yaralılarla ilgilendiğini ifade etti.

Mina'da Ocak 2006'da yaşanan izdihamda 362 kişi hayatını kaybetmişti.

Kayıp 18 Türkiyeli hacıdan 5'ine ulaşıldı

Öte yandan, Mina'da yaşanan izdihamın ardından kayıp bir Türkiyeli hacıya daha ulaşıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, izdiham nedeniyle kendilerine ulaşılamayan 18 kişiden birine daha ulaşıldı. Böylece ulaşılan hacı sayısı 5'e yükseldi.

Beş hacının da sağlık durumlarının iyi olduğu, haber alınamayan 13 kişiye ise ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir