• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Batman Umut-Der 4 bin aileye kurban eti ulaştıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Batman Umut Der Gıda Bankası, bu Kurban Bayramda da fakirleri unutmadı.

Üye ve gönüllülerinin de yardımıyla bayramın birinci gününde hummalı bir çalışma yürüten ve yaklaşık 4 bin aileye kurban eti ulaştıracak olan Umut-Der, fakirlerin umudu olmaya devam ediyor. 

Umut-Der Gıda Bankası, üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından mezbahaneye gelerek kurban etlerini fakir ve muhtaçlara ulaştırabilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Kurbanlıklar, Platforma üye onlarca kişi tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesildi. 
Kurban Bayramı'nın tüm ümmete, insanlığa ve Batman halkına hayırlara vesile olmasını temenni eden Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, kurban kesimi ile ilgili bilgi verdi.

Umut-Der olarak bu sene itibariyle yaklaşık 4 bin aileye kurban eti ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Ekinci, "Sabah namazının ardından mezbahaneye gelerek kurbanlıklarımızı kestirmeye başladık. Şuana kadar 330 küçükbaş hayvan ve 10 büyükbaş hayvan geldi, inşallah bu kaç gün içerisinde bu sayı 400`ü bulur. Bu kurbanlıkların kesimi inşallah bugün ve yarın da yapılacak. Bayramın ikinci gününde kurban eti paketlenip dağıtımı yapılmaya başlanacak. Bayramın üçüncü günü ise tüm ihtiyaç sahibi herkese kurban etini ulaştıracağız. Yaklaşık 4 bin aileye kurban etini ulaştıracağız. Bize kurbanlıklarını veren ve bizi tercih eden tüm hayırseverlerden Allah razı olsun.  Bu kurban eti kesiminde bize yardımcı olan tüm Peygamber Sevdalıları Platformuna üye ve gönüllülerinden Allah razı olsun." dedi.

Ayrıca, Umut-Der olarak Türkiye genelinde ‘Yasin Börü`nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın`  sloganıyla başlatılan çağrıya destek verdiklerini belirten Ekinci, muhtaçlara kurban eti dağıtmak için çıktıkları yolda 6-8 Ekim olaylarında PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtacaklarını hatırlattı.

Ekinci, Yasin Börü ve arkadaşlarının Diyarbakır`da yaptığı gibi kendilerinin de Batman`da fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtacaklarını söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir