• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Midyat`ta Bayram coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta sabahın erken saatlerinde camilerden yükselen teşrik tekbirleriyle uyanan Midyat halkı Bayram namazı için camilere akın etti. 

Yediden yetmişe katılımın olduğu Bayram namazında Vaiz-Hatip Mehmet Şara tarafından verilen vaaza kulak verildi.

“İki şeyin unutulmaması halinde insan hakkıyla kulluğunu yerine getirebilir.” diyen Şara,  sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar Allah`ı ve ölümü unutmamaktır. Bunları unutmayan Müslüman beş vakit namazını kılar, kimsenin kalbini kırmaz, Mümin kardeşine tebessüm eder, ona eziyet etmez ve kin beslemez. Bayram vesilesiyle hepimiz aramızdaki husumet ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp Allah için birbirimizi sevelim ve Bayramı hakkıyla idrak edelim”. 

Yapılan vaazın ardından bayram namazı kılındı. Namazdan sonra Arapça, Türkçe ve Kürtçe okunan Bayram hutbesinde ise, Kevser süresinin tefsiri ve mahiyetine değinilerek Kurban ibadetinin önemine değinildi.

Namaz sonrası değerlendirmelerde bulunan Hatip Mehmet Şara “Allah bizleri Resulüne layık olanlardan eylesin. O`na layık olmanın şartlarından biri imandan sonra, haklı olsak bile, bize karşı yapılan hataları affetmektir. Bayram vesilesiyle kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp, kardeşliğimizi pekiştirelim. Birbirimize şefkatle muamele edelim. Aramızda selamı yayalım. Zulüm altındaki Dünya Müslümanlarına dua edelim” dedi.
 
Hutbeden sonra camiye gelenler tekbirler ve salavatlar eşliğinde toplu olarak yapılan bayramlaşmaya katıldı. (Süleyman Tunç-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir