• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Heniyye: "Mescid-i Aksa ve Özgürlük Savaşının Net Kararlara İhtiyacı Var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Mescid-i Aksa ve özgürlük savaşı ile uzlaşının başta güvenlik koordinasyonuna son verme ve direnişin elini serbest bırakma olmak üzere açık ve net kararlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Heniyye, Han Yunus'un doğusundaki Ez-Zine Camii'nde verdiği bayram hutbesinde, "İşgalci düşmana karşı aynı safta mücadele etmek, Filistin evini düzenlemek, birlik hükümeti, seçimler ve ortaklık, sabiteleri ve direnişi himaye için herkese ve tüm gruplara elimizi uzatıyoruz" dedi.

Abluka politikası, komplolar, elektriklerin kesilmesi ve Gazze'nin yeniden imarının engellenmesinin kendilerini topraklarından ve sabitelerinden vazgeçiremeyeceğini ifade eden Heniyye, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşanan gelişmelere de değinerek, hiçbir gücün dini ve tarihi gerçekleri değiştiremeyeceğini bildirdi.

Boyun eğdirmeye çalıştıkları Batı Yaka'nın yeniden ayaklanarak şehitler verdiğini belirten Heniyye, Batı Yaka'da direniş ruhunu öldürme çabalarının başarısız olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir