• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Gaziantep`te vatandaşlar bayram namazında camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın eden Gaziantepliler, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan tarihi camilerde bayram namazlarını kılarak, Bayram namazı sonrası camide bayramlaştı.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik,  tarafından verilen hutbeyi dinledikten sonra birlikte bayram namazını kıldı. Namazdan sonra bayram hutbesini dinleyen vatandaşlar, daha sonra ellerini semaya açarak dualar etti.

Ulu Camide işitme engelliler için ayrılan bölümde ise sinevizyonla bayram hutbesi bir görevli tarafından işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Teşrik tekbirleri ile tamamlanan namazın ardından, cami çıkışında herkes birbirleriyle bayramlaşırken, bayramlaşmanın ardından vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için evlerine dağıldı.

Bayram namazı sonrası İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kurban bayramında Hz. İbrahim ve İsmail (a.s) Allah (c.c) olan teslimiyetini ve sadakatlerini hatırlanmanın ve yaşanması gerektiğini belirtti.

Kurban bayramının İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileyen Çelik, “Öncelikle bütün Gaziantepli kardeşlerimizin, güzel ülkemizin güzel insanlarının ve İslam aleminin bayramı mübarek olsun. Allah (c.c) bayramları hakkıyla, gereğiyle ve sorumluluklarıyla yaşamayı İslam alemine nasip etsin. Sabah namazından itibaren yeryüzünde ayak sesleri, gökyüzünde melek kanatlarının hışırtıları ile camilerimizi doldurduk. Kur`anlarımızı okuduk, tesbihatlarımızı yaptık, vaaz ve nasihatlerimizi yaptık.”dedi.

Camilerde başlayan Kurban Bayramının kurbanların kesilmesinin ardından idrak edileceğini belirten Çelik, “Her bayramımızın ortak paydası vardır. Buda sevinç gösterisi ile, huzurla ve bayramın sekineti ile yaşamak ve karşılamaktır. Bayramın hikmetlerini anlamaya çalışmaktır. Bu bayramımız kurban bayramıdır. Kurban usulüne uygun bir şekilde Allah (c.c) rızası için sevabını O`ndan bekleyerek kan akıtmaktır.”ifadelerini kullandı.

Kurban bayramında Hz. İbrahim ve İsmail (a.s) Allah (c.c) olan teslimiyetini ve sadakatlerini hatırlanmanın ve yaşanması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Tabi kurbanların ne etleri ve nede kanları Allah (c.c) ulaşmaz. Allah (c.c) ulaşacak olan takvadır, samimiyettir, ihlastır ve sadakattir. Zaten bu bayramda Hz. İbrahim (a.s) hatırasını, sadakatini, sözünde durmasını ve teslimiyetini yaşamaktır. Yine bu bayramda Hz. İsmail (a.s)  hatırlamak, O`nu hatırasını ve teslimiyetini hatırlamaktır. Bize düşen onların hatıralarını ve teslimiyetlerini anlamak ve yaşamaktır. Onların bu teslimiyet ve sadakatleri kıyamete kadar devam edecektir.”şeklinde konuştu.

Bayramların sorumluluklarını anlayarak idrak edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çelik, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Kurban bayramının bir özelliği de Haccın bir unsuru ve menasikisidir. Bizde buralardan, her ne kadar Hacca gidemeyen kardeşlerimiz olsa da Hacca ve kurbana coşkumuz ile buradan katılıyoruz. Bayramları yaşamak lazımdır. Bayramların sorumluluklarını anlamak lazım, bu günlerde kardeşliğimizi paylaşmamız lazımdır.”

Bayram namazı için camilere gelen vatandaşlar ise, “Kurban bayramının dinimizin geleneklerinden olan güzel günler olduğunu dile getirerek, “İslam alemi olarak biz bu adeti sürdürüyoruz. Rabbim bu güzel günleri bizlerden eksik etmesin. Memleketimizi de yaşanan şiddet olaylarından korusun. İslam aleminin öncelikle Kurban Bayramı mübarek olsun. Bayramımızın hepimize birlik ve beraberlik getirmesini dilerim. Rabbim bize bu mübarek günlerde Peygamberimizin yolundan ayırmasın. Bayram günü duyguları çok güzel duygulardır. İnşallah kurbanlarımızı keseceğiz.” diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir