• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Başbakanın sözünü yerine getirmesini istiyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde ikamet eden 85 yaşındaki Zerife Aktaş, 1994 yılından bu yana cezaevinde bulunan oğlu Şevket Aktaş`ın yolunu gözlüyor.

Oğlunun haksız yere cezaevine atıldığını belirten Zerife teyze, son zamanlarda hastalığın etkisiyle oğlunun görüşüne gitmekte zorlandığını ifade etti.

Oğlu Şevket Aktaş`ın 23 yıl önce tutuklandığını belirten Zerife teyze, “Oğlumun bir suçu yoktur. Suçsuz yere cezaevine atıldı. Bana ‘Teyze oğlunu getireceğiz` dediler. Oğlumu götürdüler, bir daha da getirmediler. 23 senedir oğlum cezaevindedir. Ben ziyaretine gidemiyorum. Hastalığım var. Dizlerimde kemik erimesi ve romatizma var. Kulaklarım ağırlaşmış. Bir yere gidemiyorum. Bir buçuk senedir oğlumu görmemişim.” dedi.

Geçen yıl Diyarbakır ziyareti sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirten Zerife Aktaş, Başbakan ile aralarında geçen diyaloğu ise şöyle anlattı:

“Geçen sene Başbakan Diyarbakır`a geldi. Yanına gittim. Arabadan inip ellerimi öptü. Kendisine, ‘Benim çocuğum 20 yaşındayken cezaevine atıldı. 23 senedir içeridedir.` dedim. Başbakan güldü, ‘Tamam oğlunu Diyarbakır`a getireceğim.` dedi. Yanında kurmayları vardı. Başbakan bana, ‘Teyze oğlunun adı nedir, senin adın nedir, oğlun neredir` diye sordu. Bende kendisine, ‘Oğlum Şevket Aktaş`tır, ben de Zerife Aktaş`ım. Oğlum Erzurum`dadır` dedim. Söylediklerimi yazdı gitti.”

Başbakan`ın kendisine verdiği sözü yerine getirmesini isteyen Aktaş, “Oğlumu yakın bir yere getirsinler. Elazığ veya Siverek gibi yakın bir yere versinler. Dizlerim sakattır, oğlumun görüşüne gidemiyorum.” ifadelerini kullandı.  

Değişik tarihlerde Diyarbakır, Bingöl, Elâzığ illerindeki cezaevlerinde kalan Şevket Aktaş 3 yıldır Erzurum cezaevinde bulunuyor. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir