• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Mina`da Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 753`e Yükselde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEKKE - Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Mina'da meydana gelen izdihamda ölenlerin sayısının 753, yaralıların da 887 kişi olduğunu bildirdi.

Mina'da yaşanan izdihamda yaralananlar, helikopterlerle hastanelere taşınıyor. Mina Hastanesindeki yoğunluk, izdihamın üzerinden yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen sürüyor.

Bölgede ambulans hareketliliği de devam ediyor.

Mina'da Ocak 2006'da yaşanan izdihamda 362 kişi hayatını kaybetmişti.

Faica sonrası bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Mekke'de Hac ibadetini yerine getirmek üzere 2 milyondan fazla Müslüman bulunuyor.

Kâbe'de 11 Eylül'de genişletme projesi kapsamında bölgede bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türkiyeli hacının da bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.

Facianın sebebi, yaralıların durumu ve yaralanan ve hayatını kaybedenler arasında Türkiye vatandaşlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri Türkiyeli hacı adaylarının durumları ile ilgili bilgi toplanması adına bölgede bir kriz masası oluşturdu. 

DİYANET YETKİLİLERİNDEN TÜRKİYELİ HACI ADAYLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, Türkiyeli hacı adaylarının bulunduğu kafileler şeytan taşlamaya gece yarısından sonra gitti, facia ise sabah saatlerinde yaşandı. Kafilelerden bağımsız Türkiyeli hacı adaylarının bölgede bulunup bulunmadığı ise henüz netlik kazanmış değil.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, şu ana kadar Türkiyeli hacı adaylarından herhangi bir vefat haberi ulaşmadığını belirtti. 

Ayrıntılar geldikçe paylaşılacak...

İzdihamın yaşandığı 204 numaralı sokak, hacı adaylarının Mina'da şeytan taşladığı bölgeye giden iki anayoldan biri. 

2006 yılında yine aynı bölgede benzer bir facia yaşanmış, izdihamda 364 kişi hayatını kaybetmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir