• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Hayvan pazarları bayramın ilk gününde de kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlık almayı bayram gününe bırakan vatandaşlar Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra bu günde kurulan hayvan pazarlarına giderek kurbanlıklarını aldı.

Gaziantep`in çeşitli alanlarına kurulan hayvan pazarlarına bayram öncesi kurbanlıklarını getiren hayvan yetiştiricileri bu yıl satışlardan memnun olduklarını belirterek, ellerinde son kalan hayvanlarını tüketmek için bu günde gün boyunca pazarda olacaklarını dile getirdiler.

Hayvan satıcıları bu yıl fiyatların uygun olduğunu belirtirken, kurban kesmek isteyen vatandaşlar ise fiyatların bu yıl yüksek olmasından yakındı ve fiyatlara rağmen kurban ibadetini yerine getirmek için bütçelerine uygun kurbanlıkları tercih ettiklerini belirttiler.

Fiyatları geçen yıla oranla yüksek bulduğunu belirten Muhammed Yılmaz, “Kurbanlık fiyatları bu yıl çok yüksek. Fiyatlar bayağı yükselmiş, almakta zorlanıyoruz. Fakat ibadetimizi yerine getirmek için bütçemize uygun olanını alacağız. Günün şartlarına kurbanlık fiyatları vatandaşlara ağır geliyor.” dedi.

Bütçesine göre uygun kurbanlık almak için kurbanlık almayı bayram gününe bıraktığını söyleyerek, “Fiyatlar yüksek henüz daha bir kurban almadım. Şu an pazarı geziyorum. Bazı kurbanlıkların fiyatları normal fakat vatandaşlar olarak alım gücümüz yok. İnşallah uygun bir kurbanlık bulup alacağım. Bu ibadet yılda bir defa inşallah kurban kesip ibadetimizi yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Pazarın en kilolu hayvanın kendisinde olduğunu belirten Mehmet Kurt, “Şuanda pazarın en kilolu hayvanı bende bulunuyor.  110 kilogram olan bir koçum var. Bin 300 TL`den satıyorum. Bu koçun diğer hayvanlara göre eti daha fazla gelir.” şeklinde konuştu.

Bu yıl kurban sıkıntısı yaşamadıklarını belirten bir diğer besici Ahmet Yılmaz ise, “Bu yıl hayvan çoktu, bundan dolayı her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Kurban fiyatlarının kilosuna ve hayvanına göre değişiyor. Fiyatlar 12 ile 12,5 arasında alıcı buluyor. Satışlardan memnunuz. Vatandaş bütçesine göre hareket ediyor. Vatandaş bütçesine hangisi uygun ise o kurbanlığı alıyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir