• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardinliler bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı coşkusu günün ağarmasıyla birlikte başladı. Mardin ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti.

Mardin Ulu Camii, Fuat Yağcı Camii, Kuba Camii, Şeyh Raşit Camii gibi büyük camiler sabahın erken saatlerinde kısa bir sürede doldu taştı.

Kılınan bayram namazı sonrası hutbe verildi. Nusaybin İlçe Müftülüğü Vaizi Ruhullah Öz tarafından verilen hutbede, küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekildi. Bu günü diğer günlerden ayıran iki önemli etkenin olduğunu kaydeden Öz, bunları Hac ve Kurban olarak açıkladı. Öz, “Bizler maalesef hac ibadetini yerine getirmekten bu sene de mahrum kaldık, o zaman gelin hep beraber ikinci ibadetin menfaatinden ve faydalarından mahrum kalmayalım.” dedi.

Kurban`ın kelime olarak “Yakınlaştıran” anlamına geldiğini aktaran Öz, Kurban`ın Hz. Âdem başlayıp Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile kemale ulaşan müstesna bir ibadet olduğunu dile getirdi. Öz, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), ümmetinin geleceğinin önünde iki önemli tehlikeden biri olarak dünyevileşmeyi görüyordu. Allah Resulü, sürekli ‘Aman ha dünyevileşmeyin, Yahudileşmeyin` diyordu. Kurban, dünyevileşme temayülüne karşı Müslüman biriyi koruyan ilahi bir zırhtır.” diye konuştu.

Hutbeden sonra cami cemaati müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından bu kez mezarlıkların yolu tutuldu. Kaybettikleri yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınlarının mezarı başlarında uzun süre dua ettikleri ve Yasin-i Şerif okudukları görüldü.

Mezarlık ziyaretinin ardından akraba ziyaretlerine geçildi. Akraba ziyaretinin ardından ise kurbanlar kesilecek ve etleri fakirlere dağıtılacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir