• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Silahların gölgesinde bayram hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de yönetimin yoğun bombardımanlarına maruz kalan Halep'te halk, iç savaşa rağmen kurban alışverişini aksatmıyor.

Uzun zamandır rejimin hava ve kara saldırılarının hedefi olan ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği, yüz binlerce insanın da göçe zorlandığı Halep'te, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde halk alışveriş yaparken, kurban satıcıları da bombardıman endişesi nedeniyle kurbanlıklarını ücra ve kuytu yerlerde satmaya çalışıyor.


Hayvan pazarındaki kurban satıcılarından Muhammed Ebu Salih, muhaliflerin denetimindeki Eski Halep bölgesinde savaşın zor şartları altında kurbanlık satmaya çalıştıklarını söyledi.


Rejimin yoğun saldırıları nedeniyle kurbanları tenha yerlerde satmaya çalıştıklarını ifade eden Salih, muhalif bölgelerde bombardıman endişesiyle kurbanları açık pazarlarda satamadıklarını belirtti.


Suriye'de küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 150 ila 200 dolar arasında değiştiğini kaydeden Salih, ''Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yoğun saldırılarına rağmen halk kurbanlıklarını satın aldı.

Bütün olumsuzluklara rağmen alışverişini yaptı. İnşallah bu Kurban Bayramı ülkemizdeki olayların sona ermesi için başlangıç olur" temennisinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir