• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
`HDP/PKK`nin canlı kalkan kaos planına gelmeyin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu, son zamanlarda yaşanan çatışmalarda PKK`nin halkı siper ederek sergiledikleri tavırlara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapılarak bu tür kirli oyunlara gelinmemesi çağrısında bulunuldu.

PKK`nin, çatışma ortamını kırsal kesimden yerleşim merkezlerine çekmeye çalıştığının belirtildiği açıklamada, oynanan oyunlara karşı bilinçli olunması tavsiyesinde bulunulan açıklamada, “Kadın, çocuk ve yaşlı demeden masum vatandaşların çatışmalarda siper edilmesi kabul edilemez.  PKK`nın ağır silahlarla ve tahribat gücü yüksek bombalara başvurması, bölgede daha fazla masum vatandaşın katledilmesine sebep olmaktadır. Masum vatandaşları kadın, çocuk ve yaşlı demeden kendine siper edercesine eylemlerini gerçekleştirmesi, bölge halkına yapılabilecek en büyük ihanetlerden birini teşkil etmektedir.” denildi.

HDP/PKK`nin ‘canlı kalkan` uygulamasının hiçbir şekilde barış talep eden masumane bir istek olmadığın vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

“PKK`nin telkinleri ve HDP`li belediyelerin belirli vaatlerle masum halkı kandırarak sözde sivil direniş “canlı kalkan” uygulaması hiçbir şekilde savaş karşıtlığı veya barış talep eden masumane bir talep değildir. Bilakis HDP ve PKK`nın sivil halka yönelik bir manipülasyon, siyasi manevra veya çatışmalardan dolayı köşeye sıkışmış kendini zor durumdan kurtarma aracı olarak halkı iki ateşe arasında ölüme terk etme manevrasıdır.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir